Κόσμος

Τραμπ: Ψευδές το δημοσίευμα της NYT ότι υπέστη ζημίες 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία

Τραμπ: Ψευδές το δημοσίευμα της NYT ότι υπέστη ζημίες 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία
Με την αγαπημένη του έκφραση απάντησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο άρθρο της εφημερίδας New York Times.

«Fake News»: με την αγαπημένη του έκφραση απάντησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο άρθρο της εφημερίδας New York Times που υποστήριζε ότι τη δεκαετία 1985 – 1994 οι επιχειρήσεις του υπέστησαν ζημία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Αυτές οι παμπάλαιες και πολύ ανακριβείς πληροφορίες δεν είναι παρά μια επίθεση των Fake News», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα το οποίο βασιζόταν σε φορολογικά έγγραφα.Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η οικονομική υγεία των εταιρειών του αλλά και του ιδίου είχε φτάσει τότε σε «καταστροφικό» σημείο. Ο Τραμπ, γράφει το δημοσίευμα, έχασε τόσα πολλά χρήματα που δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος για τα οκτώ από τα δέκα αυτά χρόνια.

Απαντώντας, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι την εποχή εκείνη οι κτηματομεσίτες κατέφευγαν σε μια πρακτική υποτίμησης, όσον το δυνατόν περισσότερο, του ενεργητικού τους, ώστε να παρουσιάζουν απώλειες και να μην πληρώνουν φόρους. «Ήταν η συνήθης πρακτική», επέμεινε. Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου, εντείνοντας το μπρα-ντε-φερ με τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

  • Τραμπ: Η Κίνα υπαναχώρησε στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ελπίζοντας να τις συνεχίσει αργότερα με έναν Δημοκρατικό πρόεδρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα χαιρόταν να διατηρήσει τους υπάρχοντες δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, τονίζοντας όμως ότι η Κίνα «σφάλλει» αν πιστεύει ότι θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το διμερές εμπόριο αργότερα, με κάποιον πρόεδρο προερχόμενο από το Δημοκρατικό κόμμα.

«Ο λόγος για την αναδίπλωση της Κίνας και την απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης της Εμπορικής Συμφωνίας είναι η ειλικρινής ΕΛΠΙΔΑ ότι θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τον Τζο Μπάιντεν ή με κάποιον από τους πολύ αδύναμους Δημοκρατικούς», έγραψε στο Twitter. «Λοιπόν, μαντέψτε, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Η Κίνα μόλις μας ενημέρωσε ότι έρχονται (σ.σ. ο αντιπρόεδρος) στις ΗΠΑ για να πετύχουν μια συμφωνία. Θα δούμε, όμως είμαι πολύ ευτυχής με τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τους δασμούς που γεμίζουν κάθε χρόνο τα αμερικανικά θησαυροφυλάκια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα η επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα αυξηθούν από το 10% στο 25% οι δασμοί σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα. Όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, το Πεκίνο υπαναχώρησε σε ορισμένες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προκειμένου να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε θα βρεθεί πάντως αύριο και την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, όπως ήταν προγραμματισμένο, για να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε Eπίσης

Ο Τραμπ έχασε 1,2 δις μέσα σε μία δεκαετία

Τραμπ: Καταφέρεται εναντίον των Ευρωπαίων για το θέμα των τζιχαντιστών κρατουμένων στη Συρία

Περισσότερα