Πολιτική

Θεοδωράκης: “Το Ποτάμι είναι εδώ για να διεκδικήσει μια Ελλάδα αλλιώς”

Θεοδωράκης: “Το Ποτάμι είναι εδώ για να διεκδικήσει μια Ελλάδα αλλιώς”
Ο Σταυρός Θεοδωράκης έδωσε την πολιτική κατεύθυνση του Ποταμιού για της Ευρωεκλογές, μετά την κοινή συνεδρίαση των βουλευτών και των ευροβουλευτών του κινήματος στη Βουλή.

Το πολιτικό στίγμα του Ποταμιού ενόψει ευρωεκλογών έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κινήματος. «Το Ποτάμι λοιπόν είναι εδώ για να διεκδικήσει μια Ελλάδα αλλιώς. Μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και μακριά από τις συντηρητικές επιλογές των υπουργών του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Kαι συμπλήρωσε: «Στη ζωή δεν έχει σημασία πόσες φορές πέφτεις, αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι. Και στην πολιτική έχει σημασία γιατί σηκώνεσαι, γιατί παραμένεις όρθιος παρά τα χτυπήματα». Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «αλήθειες μόνο με τόλμη και συνέπεια για την Αναγέννηση της πολιτικής, για την Αναγέννηση της Ελλάδας, για την Αναγέννηση της Ευρώπης». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση, χαρτί για την προεκλογική μάχη οι παροχές

«Για μας είναι ξεκάθαρο. Είμαστε στην αντιπολίτευση και δεν θα αλλάξουμε στρατόπεδο. Καταψηφίζουμε λοιπόν την κυβέρνηση, ψηφίζουμε μόνο ότι θεωρούμε σημαντικό για τους πολίτες για την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Έπειτα, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι τα μέτρα αυτά χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση, σαν ατού στην προεκλογική μάχη.

«Αυτό που μας ενοχλεί, είναι ότι τα μέτρα, οι παροχές, όπως τις λέτε, εμφανίζονται σαν το χαρτί του χαρτοπαίχτη, πριν την προεκλογική μάχη. Είναι λάθος. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα τις ανάγκες της κοινωνίας. Να μη μοιράζουμε τα δώρα λες και είναι προεκλογικές παροχές ενός ηγέτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Δεν υπάρχει Έλληνας αντίθετος με τις 120 δόσεις

Τέλος, μίλησε για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Ανέφερε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει αυτό το μέτρο «Νομίζω, ότι δεν υπάρχει Έλληνας που είναι αντίθετος με το να βγάλουμε την ασφυξία από την αγορά. Οι 120 δόσεις είναι μία απαραίτητη προσπάθεια – ελπίζουμε η τελευταία – για να ελαφρυνθούν οι πολίτες από τα χρέη τους».

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο – την πρώτη μετά την ανασυγκρότηση της – συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Νυφούδης, οι δύο ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος και η εκπρόσωπος του κόμματος Κατερίνα Μπακογιάννη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments