Αθλητισμός

Λίβερπουλ: Αυτός ήταν ο κρυφός…ήρωας στη μυθική πρόκριση των «κόκκινων» (vid)

Λίβερπουλ: Αυτός ήταν ο κρυφός…ήρωας στη μυθική πρόκριση των «κόκκινων» (vid)
Η επική πρόκριση της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε έναν ήρωα, ο οποίος μπορεί να σκόραρε, αλλά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο θαύμα κι ας μην έγινε αντιληπτός με τη μια ο ρόλος του.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο στιγμές. Συγκινητικές, απογοητευτικές, από αυτές που σου παίρνουν την ανάσα. Αυτές τις στιγμές πρέπει να τις αρπάζεις από τα «μαλλιά». Κάτι τέτοιο έκανε και η Λίβερπουλ που πήρε μια επική πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μετά την επικράτηση της με 4-0 στο «Άνφιλντ». Οι «κόκκινοι» έκαναν το αδύνατο… δυνατό και είναι αυτοί που θα αγωνιστούν στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του ματς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αν δεν υπήρχε ο αφανής… ήρωας για την αγγλική ομάδα. Και εξηγούμαστε…

Το όνομα του 14χρονου Όκλεϊ Κανονίερ δεν το γνωρίζει σχεδόν κανείς. Στον νεαρό αυτό, όμως, η Λίβερπουλ χρωστάει ένα μερίδιο από το τεράστιο έπος της. Ο Κανονίερ δεν αγωνίστηκε, όπως είναι λογικό, στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, ήταν ένα από τα πολλά ball boy του γηπέδου. Ωστόσο, είχε την καθοριστικότερη συμβολή από κάθε παιδί που είχε επωμιστεί αυτό το καθήκον.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ, με τον νεαρό να μη χάνει ούτε δευτερόλεπτο και να του δίνει άμεσα στην μπάλα. Ο μπακ της Λίβερπουλ είδε την άμυνα της Μπαρτσελόνα να μην έχει καθόλου ισορροπία. Έτσι, την έπιασε στον «ύπνο», δίνοντας την ασίστ στον Οριγκί για το 4-0.

Έμαθε από τον… καλύτερο, αξίζει μια αμοιβή

Ο Κανονίερ είχε κάνει το καθήκον του και αμέσως αρκετοί οπαδοί της Λίβερπουλ αναφέρθηκαν στη βοήθεια του. Μάλιστα, ο παλαίμαχος θρύλος της Λίβερπουλ, Γκρέιαμ Σούνες, δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι ο νεαρός αξίζει μια γερή αμοιβή από την ομάδα. Όπως για παράδειγμα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Champions League κι ένα εισιτήριο διαρκείας για την επόμενη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί οπαδοί των «κόκκινων» τον παρομοίασαν με τον Αλεξάντερ-‘Αρνολντ.

Βλέπετε, ο μπακ της Λίβερπουλ έκανε κι αυτός το ball boy σε ντέρμπι με ομάδες όπως η Τσέλσι. Παράλληλα, ο Κανονίερ λέγεται πως έχει και εξαιρετικές επιδόσεις εντός αγωνιστικών χώρων, κάνοντας προπονήσεις με παίκτες δύο χρόνια μεγαλύτερους του. Ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια να βρεθεί και ο ίδιος στη θέση του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments