Αθλητισμός

Γιάγια Τούρε: Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Ιβοριανός (pic)

Γιάγια Τούρε: Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Ιβοριανός (pic)
Ο Γιάγια Τουρέ δεν βρήκε ομάδα μετά τον Ολυμπιακό κι ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση, με σκοπό να ακολουθήσει καριέρα προπονητή.

Ο Γιάγια Τουρέ πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του, όπως έκανε γνωστό ο ατζέντης του, Ντμίτρι Σέλουκ. Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό κι αφού δεν μπόρεσε να βρει κάποια ομάδα, ο Ιβοριανός άσος πήρε την απόφαση αυτή. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο «δαιμόνιος» ατζέντης, ο πελάτης του θα ξεκινήσει την ενασχόληση του με την προπονητική.

Ο 36χρονος Τουρέ σταματάει μια τεράστια καριέρα στην οποία κατέκτησε ένα Champions League (με την Μπαρτσελόνα), 3 πρωταθλήματα Αγγλίας (με την Σίτι), 1 Κύπελλο Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 1 Σούπερ Καπ Αγγλίας, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας (με την Μπαρτσελόνα), 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Ισπανικό Σούπερ Καπ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων, 1 πρωτάθλημα Ελλάδος (με τον Ολυμπιακό), 1 Κύπελλο Ελλάδος και 1 Κόπα Άφρικα με την Εθνική Ελεφαντοστού.

Η καριέρα του Γιάγια Τουρέ

Ο Ιβοριανός ξεκίνησε την καριέρα του στο κλαμπ Μιμοζά όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών. Στη συνέχεια βρέθηκε στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Μπέβερεν, τη Μεταλούργκ Ντονέτσκ και εν συνεχεία τον Ολυμπιακό. Μετά από μόλις ένα χρόνο στους «ερυθρόλευκους» εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Μονακό, που προχώρησαν στην απόκτηση του. Στη Γαλλία ο Τούρε έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, δείχνοντας πως ήταν θέμα χρόνου να μεταγραφεί σε μια μεγάλη ομάδα. Κάτι που συνέβη τελικά το 2007, όταν η Μπαρτσελόνα έβγαλε 9 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της και τον έκανε δικό της.

Στις 2 Ιουλίου του 2010 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Στις 4 Μαΐου 2018 ανακοίνωσε πως στο η σεζόν 2017-18 είναι η τελευταία του με τα χρώματα της Σίτι, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 ο Τουρέ επέστρεψε στον Ολυμπιακό από τον οποίο έφυγε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Τουρέ αγωνίστηκε στον τελικό του Κόπα Άφρικα το 2006 και 2012 και το κατέκτησε το 2015. Παράλληλα, αγωνίστηκε και στα Μουντιάλ του 2006, 2010 και 2014. Ο σπουδαίος Ιβορίανος μέσος κατέκτησε συνολικά 18 τίτλους στην πλούσια καριέρα του. Επίσης, είχε αναδειχθεί και 4 φορές καλύτερος Αφρικανός παίκτης (2011, 2012, 2013, 2014), ενώ οι μεταγραφές του συνολικά κόστισαν σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments