Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Επική πρόκριση στα ημιτελικά του Open της Μαδρίτης

Τσιτσιπάς: Επική πρόκριση στα ημιτελικά του Open της Μαδρίτης
Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας συνεχίζει την προέλασή του στο Open της Μαδρίτης, καθώς μετά τους Μαναρίνο και Βερντάσκο απέκλεισε και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2-1 σετ) και πανηγύρισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά.

Την προέλασή του στο Open της Μαδρίτης συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποιώντας μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-2) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του χωμάτινου Masters.

Ο 20χρονος ξεδίπλωσε στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του και πέταξε εκτός συνέχειας το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα χάρισε πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Arantxa Sanchez Stadium. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά επί του Γερμανού σε τρεις αναμετρήσεις, με τον Στέφανο να του έχει πάρει τον… αέρα.

Ο «Τσιτσιφάστ», ο οποίος με το 2-1 απέναντι στον Σασα πέτυχε την 3η νίκη του στην Μαδρίτη και 7η σερί στο τουρ, στους «4» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ράφαελ Ναδάλ – Στάνισλας Βαβρίνκα, με τον Ισπανό φυσικά να είναι το μεγάλο φαβορί. Ο Έλληνας τενίστας απέδειξε περίτρανα ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κατάκτηση του πρώτου Masters τίτλου στην καριέρα του.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι ο Στέφανος είναι ο πρώτος τενίστας που φτάνει τις 26 νίκες στη φετινή σεζόν, γεγονός που δείχνει ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Ο αγώνας:

Στο αποψινό παιχνίδι ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά και δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Γερμανού. Ο 20χρονος μπορεί να μην κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του, αλλά του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ο,τι δεν μπόρεσε να κάνει στο πρώτο γκέιμ, το πραγματοποίησε τελικά στο 11ο. Ο Σάσα ήταν υποτονικός, ο Τσιτσιπάς πίεσε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και με μπρέικ προηγήθηκα με 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 7-5 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο οι δύο τενίστες κράτησαν με ευκολία τα σερβίς τους μέχρι το 3-3. Σε εκείνο το σημείο ο Ζβέρεφ ανέβασε ρυθμούς, πίεσε πολύ στις επιστροφές, βρήκε σπουδαία χτυπήματα στις γραμμές, έκανε το μπρέικ και προηγήθηκα με 5-3. Όπως και ο Στέφανος, σέρβιρε σωστά και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0, ο Ζβέρεφ ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια είχε τρία μπρέικ πόιντς για να κάνει το 2-1. Ωστόσο, ο «Τσιτσιφάστ» παρέμεινε ψύχραιμος, τα έσβησε με ωραίους πόντους και τελικά προηγήθηκε εκείνος με 2-1 γκέιμς. Στο αμέσως επόμενο μάλιστα έκανε και μπρέικ για το 3-1, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-2. Ο Σάσα σέρβιρε για να μείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης, αλλά ο Στέφανος με μπρέικ έκανε το 6-2 και ολοκλήρωσε ιδανικά το παιχνίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments