Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Καλά κρατεί η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου

Ψήφος εμπιστοσύνης: Καλά κρατεί η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου
Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τον Νίκο Κοτζιά να απαντά σε όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς διατηρούν ανοιχτή την… διαμάχη τους. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης πήρε τον λόγο επί προσωπικού και απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, χωρίς όμως να τον κατανομάσει. “Ήρθε βουλευτής εδώ με mail διπλωματών. Ισχυρίστηκε ότι για να μην ανακαλυφθούν τα mail, τους κατέστρεψε ο Κοτζιάς τον server του ΥΠΕΞ. Αλλά επειδή αυτός ήταν μάγκας τα έσωσε. Τα mail όμως ήταν από αμερικανικούς server. Δεν ήταν δηλαδή από τον server του ΥΠΕΞ”. Συνεχίζοντας, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε «γιατί λέει όμως αυτό το ψέμα; Για να κρύψει πως τα βρήκε. Ρώτησα ειδικούς Πληροφορικής: ‘Η χάκερ της ΕΥΠ το εκαναν ή οι ρωσικές υπηρεσίες, άντε & οι κινέζικες. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους».

Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ο κ. Κοτζιάς «αποδέχεται ότι τα email είναι πραγματικά και δείχνουν πώς έστησε τον διαγωνισμό στο υπουργείο Εξωτερικών. Δεν πρέπει να ψάχνει εάν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει, έχει ευθύνη και εάν είχε υπόψη της θα έπρεπε να μεταβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Όσον αφορά τις πληροφορίες των αμερικανικών σέρβερ, δεν ζούμε στην εποχή των φίλων του της Στάζι, ούτε οι κινεζικές υπηρεσίες έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Να ψάξει στο υπουργείο Εξωτερικών  και να δει γιατί τον λένε Μπέρια οι υφιστάμενοί του.

Να μας πει για ποιον λόγο αποπέμφθηκε ο κ. Ξυδάκης που ζήτησε αποδείξεις για το πώς θα ανοίξουν τα 80 γραφεία στη Ρωσία; Ή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών η ο κ. Γιώργος Τσίπρας όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κοτζιά; Τελικά θα φανεί ποιος ήταν ο ρόλος και ποιες υπηρεσίες ήταν εκεί».

Ο Νίκος Κοτζιάς πήρε εκ νέου τον λόγο για να κατηγορήσει τον Πάνο Καμμένο ότι εκβιάζει με ψέμματα και συκοφαντίες. «Ας αποδεχθεί επιτέλους τη μήνυσή μου για να πάει στα δικαστήρια» είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε δε πως «εγώ δεν είπα εάν είναι νόμιμα ή όχι τα email. Είπα ότι δεν είναι από τον σέρβερ του ΥΠΕΞ. Είναι από αμερικάνικο που δεν έχει σχέση ούτε με τον πρώην ούτε με τον νυν υπουργό Εξωτερικών».

«Ο κ. Καμμένος εμφανίζει ότι υπάρχει δα καμία μεγάλη διαφορά ποσών ανάμεσα στη σύμβαση παραχώρησης και στο έργο που πήρε η εταιρεία. Εγώ ουδέποτε προσδιόρισα το ποσό. Αυτό το έκαναν τα ελληνικά δικαστήρια για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής. Και λέει ότι εγώ εξαπατώ το δημόσιο με το ποσό που έβαλαν τα ελληνικά δικαστήρια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments