Οικονομία

Αλλάζουν όλα στις προμήθειες για ανάληψη μετρητών από άλλη τράπεζα

Αλλάζουν όλα στις προμήθειες για ανάληψη μετρητών από άλλη τράπεζα
Έρχονται αλλαγές σχετικά με τις προμήθειες που προβλέπονται για τα ανάληψη μετρητών από άλλη τράπεζα.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποια στιγμή της ζωής μας χωρίς μετρητά. Αυτό μας οδηγεί σε ένα ΑΤΜ προκειμένου να βγάλουμε χρήματα. Μπορούμε να τραβήξουμε χρήματα από οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο αν δεν είναι ίδια τράπεζα με αυτή του λογαριασμού μας, υπάρχει μια επιβάρυνση που μας βαραίνει. Η λεγόμενη προμήθεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”  ο νέος κανονισμός της Visa που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης. Από τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό προκύπτει ότι από τον μεθεπόμενο μήνα θα πρέπει να επιβάλλονται ενιαίες χρεώσεις σε όλους τους τύπους καρτών που φέρουν το σήμα της, ανεξαρτήτως από την τράπεζα που θα τις έχει εκδώσει.

Έρχονται αλλαγές στις προμήθειες

Η αρμόδια συντονιστική επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) έχει ήδη επιληφθεί επί του θέματος  και μέσα στον επόμενο 10ήμερο αναμένονται οι τελευταίες διευκρινίσεις από τη Visa, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Τραπεζική πηγή θεωρεί σχεδόν βέβαιη την πρώτη ερμηνεία που δόθηκε στην τροποποίηση του κανονισμού. Εάν επαληθευθεί αυτή η πρόβλεψη, μέσα στον μήνα θα υπάρξει ειδοποίηση όλων των πελατών για τις νέες χρεώσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται κατά πάσα πιθανότητα δύο μήνες μετά τη σχετική ενημέρωση. Δηλαδή  περί τα μέσα Ιουλίου.

Πως μεταφράζεται αυτό σε χρήματα ; Οι πληροφορίες αναφέρουν το κόστος ανά ανάληψη θα διαμορφωθεί σε 2,50-3 ευρώ ανά συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας και θα είναι ενιαίο για όλες τις κάρτες, ελληνικές και ξένες που φέρουν το σήμα της Visa. Το ύψος της επιβάρυνσης θα αποφασιστεί από κάθε τράπεζα ξεχωριστά για το δίκτυο των ATM της. Η ίδια προμήθεια θα εφαρμόζεται και στις κάρτες της Mastercard, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση.

Σήμερα, η ανάληψη χρημάτων από άλλη τράπεζα κυμαίνεται από 1,3 έως 2,2 ευρώ ανάλογα με το ύψος της, αλλά και το πιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε εναρμόνιση με τις προμήθειες που χρεώνονται σήμερα σε κάρτες ξένων τραπεζών, δηλαδή στα επίπεδα των 2.5- 3 ευρώ ανά συναλλαγή. Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια ο πελάτης θα γνωρίζει από πριν το κόστος και στη συνέχεια θα προχωράει, αν το επιθυμεί, στη συναλλαγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments