Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: “Σταθερά και μόνιμα μέτρα για ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή”

Φώφη Γεννηματά: “Σταθερά και μόνιμα μέτρα για ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή”
Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ θα είναι πάντα στο πλευρό των ανθρώπων με αναπηρία και επισήμανε την ανάγκη μόνιμων μέτρων για την ισότιμη πρόσβαση τους στην κοινωνική ζωή και όχι «επιδομάτων ελεημοσύνης», όπως χαρακτήρισε αυτά που δίνει η κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε την έκθεση για άτομα με αναπηρία AlterWeekend 2019. Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής διοργανώθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο 2019, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να απονείμει μετάλλιο σε έναν από τους διακριθέντες. «Χίλια μπράβο για τις επιτυχίες τους, μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους. Παίρνουμε διακρίσεις παντού όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και την άλλη εβδομάδα στο παγκόσμιο αλλά κυρίως στον μεγάλο τους στόχο που είναι του χρόνου στο Τόκυο» δήλωσε η η κ. Γεννηματά αμέσως μετά την απονομή μεταλλίου.

Μιλώντας για τη δουλειά της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής με τους αθλητές, τη χαρακτήρισε καταπληκτική και σημείωσε πως έχει προχωρήσει πολύ η προσπάθεια τους με πάρα πολλές διακρίσεις και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. «Θέλω όμως να δώσω και πολλά μπράβο στον Γιάννη Βαρδακαστάνη και την ΕΣΑΜΕΑ γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα, από το όραμα, από την έμπνευση, από την προσπάθεια και τη δουλειά» σημείωσε και προσέθεσε:

«Πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τώρα το Κίνημα Αλλαγής είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να έχει επιδόματα ελεημοσύνης όπως αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση. Θέλει σταθερά και μόνιμα μέτρα, υποδομές και πολιτικές για να μπορεί να είναι ισότιμη η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στην απασχόληση και στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό και παντού. Αυτή είναι η δική μας προσπάθεια».

Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο αποτελεσματική και ανίκανη, έχει το στίγμα της αναλγησίας και του κυνισμού

Ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης όσον αφορά τις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι έκανε η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA το περασμένο Σάββατο (4/5) κι έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης. Παράλληλα, τόνισε πέρα από αυτό η κυνικότητα της ξεπερνάει κάθε όριο, ενώ δήλωσε έκπληκτη από τα λόγια πρώην υπουργού περί ασαφών μηνυμάτων και μη ενημέρωσης του πρωθυπουργού.

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν – ιδιαίτερα μετά τα όσα ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας που μας θύμισαν για άλλη μια φορά τι συνέβη στο Μάτι – ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά αναποτελεσματική και ανίκανη, αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει το στίγμα της αναλγησίας και του κυνισμού» ανέφερε όσον αφορά την τραγωδία η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι άκουσε «με έκπληξη να λέγεται από πρώην υπουργό ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφής μπορεί να είναι ένας θάνατος;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments