Διεθνή

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση με πέντε νεκρούς σε ξενοδοχείο

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση με πέντε νεκρούς σε ξενοδοχείο
Θρήνος στο Πακιστάν, καθώς πέντε άνθρωποι, τέσσερις πολίτες κι ένας στρατιώτης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίθεσης στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Pearl Continental.

Τέσσερις πολίτες κι ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε χθες στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Pearl Continental στο Πακιστάν. Νεκροί έπεσαν και οι τρεις ένοπλοι που είχαν εισβάλει στο ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ, στην νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν μετά από 24ωρη μάχη, όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αρχές είχαν ισχυριστεί ότι όλοι οι ένοπλοι ήδη είχαν σκοτωθεί και η πολιορκία του ξενοδοχείου είχε λήξει. Ωστόσο, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι δράστες ήταν ακόμη εντός και κρατούσαν ομήρους.

Όπως είναι λογικό η είδηση αυτή προκάλεσε σύγχυση και οδήγησε σε αρκετές εικασίες για την τύχη τους. Ο στρατός, όμως, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι και οι τρεις ένοπλοι είναι νεκροί και ότι το επεισόδιο έληξε. Συνολικά, τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, ότι οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβες αφού εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Παράλληλα, αποσυνέδεσαν τα συστήματα επικοινωνίας καθυστερώντας έτσι την επιχείρηση των αρχών.

Η οργάνωση Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν ανέλαβε την ευθύνη

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων αρχικά διέσωσαν τους ένοικους του ξενοδοχείου και τους υπαλλήλους του και μετά ξεκίνησαν την επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών, ανακοίνωσε ο στρατός. Αυτή η ανακοίνωση αντέκρουσε την προηγούμενη, που έκανε λόγο για μη ύπαρξη ενοίκων στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη της επίθεσης έχει αναλάβει από ο χθες Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν (BLA). Πρόκειται  μια ομάδα από ένοπλους αντάρτες που διεκδικεί την αυτονομία της επαρχίας, η οποία μαστίζεται από εθνοτικές, θρησκευτικές και αυτονομιστικές συγκρούσεις.

Παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια στο μεγαλύτερο μέρος του Πακιστάν έχει βελτιωθεί αισθητά, το Μπαλουχιστάν παραμένει η εξαίρεση. Φέτος έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις στη συγκεκριμένη επαρχία. Μάλιστα, η ένοπλη εισβολή στο ξενοδοχείο έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση που είχε στόχο αστυνομικούς έξω από ένα μεγάλο τέμενος των Σούφι στη Λαχόρη στο βόρειο Πακιστάν. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 10 όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments