Πολιτική

Εκλογές 2019: Στα… όπλα Τσίπρας και Μητσοτάκης, ακραία πολιτική πόλωση πριν τις Ευρωεκλογές

Εκλογές 2019: Στα… όπλα Τσίπρας και Μητσοτάκης, ακραία πολιτική πόλωση πριν τις Ευρωεκλογές
Δύο εβδομάδες πριν της Ευρωοεκλογές, η πολιτική "μάχη" έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο Μητσοτάκης ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας απαντά κάνοντας λόγο για απειλές από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε «μητέρα των μαχών» εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. η επερχόμενη αναμέτρηση των ευρωεκλογών, γεγονός που εξηγεί το κλίμα ακραίας πόλωσης που επικρατεί δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες, παρότι παραδοσιακά οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν «χαλαρό» πολιτικό χαρακτήρα. Οι ευρωεκλογές που έρχονται μοιάζουν, πλέον, πιο ανοιχτά από ποτέ με εθνικές εκλογές και πολύ πιθανό να παίξουν ρόλο στον χρόνο, αλλά και στο αποτέλεσμα που αυτές θα γίνουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έχουν στήσει ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, την ώρα που τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε θέσεις… εκλογικής μάχης. Χθες, Κυριακή, για ακόμα μια φορά οι αρχηγοί των δύο κομμάτων έριξαν τα βέλη τους ο ένας στον άλλον, με στόχο να πείσουν τον κόσμο για την ψήφο του στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Να παραιτηθεί ο Τσίπρας και να πάμε άμεσα σε εθνικές εκλογές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, για απειλές και όχι προγραμματικό λόγο από πλευράς Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές αν χάσει τις Ευρωεκλογές»

«Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και επισήμανε ότι λαμβάνει «το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, θα είναι μια ευρεία νίκη». Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να προχωρήσει σε παραίτηση.

«Ο πρώτος είναι γιατί το είπε ο ίδιος. Ο ίδιος είπε ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Χάνει, φεύγει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μας χωρίζουν τέσσερις μήνες από το απώτατο όριο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πρέπει η χώρα να ζήσει τέσσερις μήνες ταλαιπωρίας; Για να περάσει ο κ. Τσίπρας ένα καλοκαίρι πολυτέλειας; Μπορεί να το κάνει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα έχει μπόλικο χρόνο να ξεκουραστεί αν νιώθει κουρασμένος», είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος μοιάζει περισσότερο με απειλή»

Στην… αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε κι αυτός με τη σειρά του επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια ρίζες στην κοινωνία. Ο κόσμος θεωρεί ότι η καταστροφολογία, η λάσπη και ο διχασμός ανήκουν στο χθες. Πρέπει να κοιτάξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Αφέντης για να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει είναι ο λαός. Ο λαός θα αποφασίσει. Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω και γιγαντώνεται όσο πηγαίνουμε προς την κάλπη. Τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς που ελευθερωθήκαμε από τους πιστωτές που μας είχαν τα χέρια στην πλάτη, τώρα είναι που ο λαός δεν θα δείξει ανοχή σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επιδιώκουν να αλλάξουν την ατζέντα, φίλες και φίλοι, είναι απλός. Καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν τις ευρωεκλογές και βρίσκονται σε πανικό. Γιατί εάν η εικόνα που μεταδίδουν ήταν αληθινή, δεν θα έδειχναν τέτοιο πανικό τις τελευταίες μέρες» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα Ιωάννινα. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος μοιάζει περισσότερο με απειλή».

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτισε. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αν λέει συμφωνούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, να συνάπτεται επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Και αυτό το λέει στο όνομα της προόδου και της συμφωνίας που θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Έχουμε δει εξάλλου στα χρόνια της κρίσης με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών. Αν ο εργαζόμενος δεν συμφωνεί να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες θα απολύεται. Είναι χορηγός μας, δεν έχω αμφιβολία» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments