Διεθνή

Βενεζουέλα: Καταγγέλλει αποκλεισμό του Κοινοβούλιου από τις δυνάμεις ασφαλείας η αντιπολίτευση

Βενεζουέλα: Καταγγέλλει αποκλεισμό του Κοινοβούλιου από τις δυνάμεις ασφαλείας η αντιπολίτευση
Στη Βενεζουέλα, η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν την είσοδο βουλευτών της στο Κοινοβούλιο, για να συμμετάσχουν που αφορούσε στο ζήτημα άσκησης δίωξης δέκα συναδέλφων τους που έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 30ης Ιουλίου.

Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα στη Βενεζουέλα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης, οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν την είσοδο βουλευτών της στο Κοινοβούλιο. Εκείνοι ήθελαν να εισέλθουν στη βουλή και να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα άσκησης δίωξης δέκα συναδέλφων τους που έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 30ης Ιουλίου.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν, ένοπλα μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών Sebin δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού βοήθησαν στο έργο τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κοινοβούλιο είναι ο μοναδικός θεσμός που ελέγχεται από την αντιπολίτευση. «Οι πράκτορες της Sebin ερεύνησαν το Ομοσπονδιακό Μέγαρο με το πρόσχημα ότι υπήρχαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο εσωτερικό. Είμαστε περικυκλωμένοι από πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας», είπε η Μανουέλα Μπολίβαρ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», συνέχισε, κάνοντας λόγο για απόπειρα «εκφοβισμού» εκ μέρους της κυβέρνησης. «Είτε γίνει σε δημόσιο χώρο, είτε σε κάποιο παράρτημα, είτε κάτω από μια γέφυρα, το κοινοβούλιο θα συνεχίσει και η συνεδρίαση θα γίνει», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Λούις Στεφανέλι. «Όλα αυτά είναι ένα μέρος του σόου για να εμποδίσουν τη λειτουργία της Εθνοσυνέλευσης. Πρόκειται για μια δικτατορία που κυνηγά τους αντιφρονούντες και εμείς μαχόμαστε για την πολιτική αλλαγή», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα.

Την περασμένη εβδομάδα η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, που ελέγχεται από το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ήρε την ασυλία δέκα βουλευτών που συμμετείχαν «ενεργά» στην εξέγερση. Το κίνημα αυτό απέτυχε και ο Μαδούρο προειδοποίησε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν.

Η Sebin έχει συλλάβει τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου, Έντγκαρ Σαμπράνο, ο οποίος οδηγήθηκε κατόπιν σε στρατιωτική φυλακή. Άλλοι τρεις βουλευτές σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις έχουν καταφύγει σε διπλωματικές αποστολές άλλων χωρών στο Καράκας ενώ ένας τέταρτος έφυγε από τη χώρα και βρίσκεται στην Κολομβία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments