Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Kατέκτησε το πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών

Ολυμπιακός: Kατέκτησε το πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών
Πρωταθλητής στο πόλο ο Ολυμπιακός.

Στον Πειραιά παρέμεινε για έκτη διαδοχική χρονιά ο τίτλος του πρωταθλητή στο πόλο γυναικών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 7-5 της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο  “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά, στον πέμπτο και αποφασιστικό τελικό των πλέι-οφ, και με 3-2 νίκες κατέκτησε τον τίτλο για δέκατη φορά στην ιστορία του και όγδοο από καταβολής Α1, το 1999.

Μάλιστα, οι “ ερυθρόλευκες” είναι πλέον οι πολυνίκεις της Α1 κατηγορίας, αφήνοντας στα επτά πρωταθλήματα τον ΝΟΒ, ο οποίος πάντως διατηρεί τα “ σκήπτρα” στο σύνολο με έντεκα τρόπαια. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έκανε το 6-4 έξι λεπτά ακριβώς πριν το φινάλε με σουτ από τη θέση της φουνταριστής και έδωσε για πρώτη φορά στον τελικό προβάδισμα δύο τερμάτων σε κάποια ομάδα ενώ η Μαργαρίτα Πλευρίτου ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 7-5 με σουτ από την περιφέρεια στα 55” από το φινάλε!

Το φινάλε μάλιστα ήταν ονειρικό για την αρχηγό της ομάδας Φιλιώ Μανωλιουδάκη καθώς σήκωσε στον αέρα το τρόπαιο του πρωταθλήματος μπροστά σε ένα κατάμεστο Παπαστράτειο από οπαδούς του Ολυμπιακού, κλείνοντας έτσι ιδανικά, στα 35 της χρόνια, μία πολύ μεγάλη καριέρα στις πισίνες.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments