Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Ανέβηκε κι επίσημα στο Νο.6 στον κόσμο – Μπορεί ακόμη και πεντάδα

Τσιτσιπάς: Ανέβηκε κι επίσημα στο Νο.6 στον κόσμο – Μπορεί ακόμη και πεντάδα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε τη σίγουρη άνοδο του μέχρι και το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί και στην πρώτη πεντάδα.

Το ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς διανύει ένα μαγικό 2019 γίνεται αντιληπτό συνεχώς. Ήδη ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει να αναρριχηθεί μέχρι και το No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει δύο τίτλους φέτος (Μαρσέιγ, Εστορίλ), ενώ εχει φτάσει σε δύο τελικούς (Ντουμπάι, Μαδρίτη), αλλά και στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open.

Ο Τσιτσιπάς έχει ήδη βάλει πλώρη για ακόμη έναν τελικό. Αυτή τη φορά στη Ρώμη, όπου από σήμερα το μεσημέρι πανηγυρίζει την πρόκριση του στα ημιτελικά. Κι αυτό γιατί ο αντίπαλος του, Ρότζερ Φέντερερ απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε άνευ αγώνα και περιμένει τον αντίπαλο του. Αυτός είναι πολύ πιθανό να είναι για δεύτερο σερί τουρνουά ο Ράφαελ Ναδάλ. Οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωποι στα ημιτελικά της Μαδρίτης, με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει με 2-1 και να προκρίνεται στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ.

Σίγουρα στο Νο.6, «αγγίζει» και την πεντάδα

Πάντως, οι εξελίξεις από το Open της Ρώμης είναι εξαιρετικές για τον Τσιτσιπά. Κι αυτό γιατί σίγουρα θα βρίσκεται στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα. Ο Κέι Νισικόρι ήταν ο μόνος παίκτης που τον απειλούσε μέχρι στιγμής, αν κατάφερνε να προχωρήσει πιο μακριά στο τουρνουά. Ωστόσο, ο Ιάπωνας αποκλείστηκε από τον Ντιέγκο Σβάρτζμαν με 2-0 σετ (6-4, 6-2), κι έτσι έστειλε τον Έλληνα τενίστα σίγουρα μια θέση πάνω.

Παράλληλα, ο 20χρονος πρωταθλητής μπορεί να βρεθεί ακόμη και στην πρώτη πεντάδα.Για να το καταφέρει αυτό, αρκεί να κερδίσει το αυριανό του αγώνα στα ημιτελικά της Ρώμης, απέναντι σε έναν εκ των Φερνάντο Βερντάσκο και Ράφαελ Ναδάλ, και να μπει στον μεγάλο τελικό. Αν το κάνει θα αφήσει πίσω του και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ψηλότερα από το Νο. 5 δεν μπορεί να φτάσει. Ωστόσο σε περίπτωση που φύγει νικητής από τη Ρώμη, η διαφορά του με τον Ντόμινικ Τιμ στο Νο.4 θα πέσει στους μόλις 125 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments