Διεθνή

Εκλογές στην Αυστραλία: Μπροστά οι Συντηρητικοί

Εκλογές στην Αυστραλία: Μπροστά οι Συντηρητικοί
Εκλογές στην Αυστραλία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν παραδέχτηκε την εκλογική ήττα του.

Εκλογές στην Αυστραλία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αυστραλία Μπιλ Σόρτεν παραδέχτηκε την εκλογική ήττα του, αργά το βράδυ του Σαββάτου, αναγνωρίζοντας ότι το Εργατικό Κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο ίδιος τηλεφώνησε στον συντηρητικό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, προκειμένου να το συγχαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα.

  • Η πρώτη καταμέτρηση

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Αυστραλία διαφαίνεται ότι ίσως επιστρέψει στην κυβέρνηση, μετά τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι παραμένει αδιευκρίνιστο, αν θα έχει μία απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με την ABC TV.

Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων από τις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία δίνει προβάδισμα 51,7% στον κυβερνητικό φιλελεύθερο συντηρητικό συνασπισμό έναντι ποσοστού 48,3% στους κεντροαριστερούς Εργατικούς, με το ποσοστό καταμέτρησης να είναι λίγο μεγαλύτερο από το 15% επί του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (AEC).μΤα πρώτα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν νίκη των Εργατικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments