Οικονομία

13η σύνταξη: Αντιδράσεις από τους συνταξιούχους μετά την ψυχρολουσία στα ΑΤΜ

13η σύνταξη: Αντιδράσεις από τους συνταξιούχους μετά την ψυχρολουσία στα ΑΤΜ
Η 13η σύνταξη πιστώθηκε την Παρασκευή (17/5/19) ωστόσο τα ποσά που είδαν οι συνταξιούχοι δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Η 13η σύνταξη πιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή και ήταν “κουτσουρεμένη” γιατί -όπως- έγινε γνωστό παρακρατήθηκε 6% εισφορά υγείας, ενώ για όσους συνταξιούχους ξεπερνάνε το αφορολόγητο όριο, δηλαδή οι συντάξεις τους συνολικά είναι πάνω από 720 ευρώ τον μήνα, «πέφτει» και κράτηση φόρου 22%. Ωστόσο, η μειωμένη 13η σύνταξη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

“Η 13η σύνταξη είναι κουτσουρεμένη και το βλέπουν όλοι”

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε ότι “η 13η σύνταξη είναι κουτσουρεμένη και το βλέπει όλος ο κόσμος”. Σημείωσε ότι ουδέποτε στο παρελθόν η 13η σύνταξη είχε παρακράτηση εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ. Όπως εξήγησε ο Νίκος Χατζόπουλος «η 13η σύνταξη είναι κανονικά το 50% της κανονικής σύνταξης. Θα έπρεπε δηλαδή ένας συνταξιούχος των 1.400 ευρώ να πάρει 700 ευρώ και να τα πάρει τα Χριστούγεννα».

«Δεν είναι 13η σύνταξη, είναι ένα επίδομα γιατί τα δώρα δεν είχαν κρατήσεις» δήλωσε, επίσης, στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης. «Αυτές οι κρατήσεις έγιναν εκ των υστέρων για να ρίξουν το καθαρό ποσό» πρόσθεσε ο κ. Τάτσης και αναρωτήθηκε: «για τη δουλειά έδωσαν 220 ευρώ σε έναν συνταξιούχου των 1200 ευρώ;».

Μετά την 13η σύνταξη, ο Τσίπρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ελάφρυνσης

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS247, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ελάφρυνσης. Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι “από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον εμείς ορίζουμε τα μέσα με τα οποία πιάνουμε τους στόχους. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να εξαγγείλουμε ήδη από τον Σεπτέμβρη μέτρα για το 2019 και τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων. Δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments