Διεθνή

ΗΠΑ: Επιχειρηματίας πλήρωσε τα δάνεια 430 φοιτητών αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων

ΗΠΑ: Επιχειρηματίας πλήρωσε τα δάνεια 430 φοιτητών αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων
ΗΠΑ: «Θέλω να διασφαλίσουμε πως η κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Η ημέρα της αποφοίτησης από το πανεπιστήμιο είναι μία μέρα που μένει αξέχαστη σε όλους τους φοιτητές. Όμως οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μουρχάουζ, στην Ατλάντα των ΗΠΑ είχαν ακόμη έναν λόγο να χαρούν σε αυτή τη σημαντική μέρα. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, αποφάσισε αποφάσισε να αποπληρώσει όλα τα φοιτητικά τους δάνεια.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Vista, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε να πληρώσει το κόστος των δανείων για τους περίπου 430 φοιτητές που αποφοίτησαν. Το κόστος αυτό υπολογίζεται σε περίπου 40 εκατ. δολάρια. «Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος εξηγώντας ότι η οικογένειά του θα δημιουργήσει ένα ταμείο για να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια των φοιτητών.

Ο επιχειρηματίας έδωσε το «παρών» στην αποφοίτηση του πανεπιστημίου, στο οποίο φοιτούν μόνο Αφροαμερικανοί. Εκεί έχουν σπουδάσει, μεταξύ άλλων, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

«Θέλω να διασφαλίσουμε πως η κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον, διότι είμαστε αρκετοί ώστε να φροντίσουμε την κοινότητά μας. Είμαστε αρκετοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουν όλοι μία ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο», υπογράμμισε ο Σμιθ, εξηγώντας τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Σμιθ είναι από το 2015 ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός, καθώς η περιουσία του ξεπερνά εκείνη της Όπρα Γουϊνφρεϊ. Στο άκουσμα της είδησης οι φοιτητές ενθουσιάστηκαν, καθώς δεν θα τους απασχολούν πλέον τα υπέρογκα φοιτητικά δάνεια που ταλαιπωρούν τεράστιο ποσοστό των νέων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments