Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Μείωση εσόδων έως και 30%

Ολυμπιακός: Μείωση εσόδων έως και 30%
Ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός, μετά την απόφασή του να μην αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη Δευτέρα, παίρνει το δρόμο της Α2 Ανδρών. Οι άνθρωποι των Ερυθρολεύκων έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για τη συμμετοχή στην δεύτερη κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» υπολογίζουν το πόσα έσοδα μπορεί να απωλέσουν, ανάλογα και με τα σενάρια που μπορεί να ισχύσουν.

Όπως αναφέρει η «Live Sport» καλύτερη εκδοχή με τα τωρινά δεδομένα είναι με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και στην Αδριατική Λίγκα. Οι Πειραιώτες θα χάσουν γύρω στο 10% από τα ετήσια τους έσοδα, καθώς η Cosmote TV έχει εμφανιστεί θετική για αυτή τη μεταφορά, ενώ έχει γίνει ήδη συζήτηση με τη διοργανώτρια αρχή, ώστε οι Πειραιώτες να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι ολόκληρο το ποσό της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από την Euroleague θα είναι περισσότερα για την επόμενη χρονιά, ενώ το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια δε θα μειωθεί δραματικά.

Στο χειρότερο σενάριο, αυτό της συμμετοχής μόνο στην Α2 και την Euroleague δηλαδή, όμως, η μείωση των εσόδων φτάνει έως και το 30%. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Cosmote δε θα ισχύει, ενώ τα εισιτήρια μπορεί να μειωθούν μέχρι και στο 50%. Η αύξηση εσόδων από την Euroleague κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, είναι και το ποσό που σώζει από μεγαλύτερη ζημιά τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι εταιρείες, όπως η βασική της ομάδας, η Bwin, καθώς και μερικές ακόμη που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική Λίγκα, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους, στην περίπτωση που γίνει εκεί η μετακόμιση και εγκριθεί από τις ομάδες-μετόχους του πρωταθλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments