Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τα τρία… θέματα για την είσοδο του στην Αδριατική Λίγκα

Ολυμπιακός: Τα τρία… θέματα για την είσοδο του στην Αδριατική Λίγκα
Ο Ολυμπιακός θέλει να βρεθεί στην Αδριατική Λίγκα, αλλά υπάρχουν ακόμη προβληματισμοί στις ομάδες της Λίγκας, όπως αποκαλύπτει σερβική ιστοσελίδα.

Ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στο παιχνίδι πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό είχε ως συνέπεια τον υποβιβασμό τους στην Α2 με βάση τη νομοθεσία. Ωστόσο, οι Πειραιώτες έχουν εκφράσει εδώ και καιρό τη θέληση τους να αγωνιστούν στην Αδριατική Λίγκα. Ουσιαστικά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, περιμένουν την συνέλευση των μελών της Λίγκας στις 24 Μαΐου. Εκεί θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και αν θα μπουν οι βάσεις για μια ενδεχόμενη συμφωνία.

Η ιστοσελίδα «Novosti.rs» πήγε λίγο παρακάτω την κουβέντα που θα πραγματοποιηθεί στην Μπάνκα Λούκα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και εξέφρασε κάποιους από τους προβληματισμούς που υπάρχουν στις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας αναφορικά με την είσοδο του Ολυμπιακού.

Το δημοσίευμα του εν λόγω Μέσου αναφέρει ότι:

«Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Αδριατικής λίγκας, θα πρέπει να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα στο συμβούλιο της 24ης Μαΐου. Αυτά είναι τα εξής: Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι το καλεντάρι της νέας σεζόν. Η συμμετοχή του Ελληνικού γίγαντα θα οδηγήσει στην επέκταση της Αδριατικής Λίγκας από τις 12 ομάδες στις 14, κάτι που σημαίνει αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας από 22 σε 26. Την ίδια στιγμή, οι 18 ομάδες της Ευρωλίγκας θα πρέπει να δώσουν 34 αγώνες αντί για 30.

Εάν ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας καταφέρουν να βρεθούν στα playoffs, τότε τα playoffs της Αδριατικής Λίγκας θα πρέπει να μεταφερθούν σε ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα playoffs των εγχώριων πρωταθλημάτων. Σε αυτό δεν υπολογίζεται καν το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο Final 4. Εν ολίγοις, η δημιουργία για το καλεντάρι μοιάζει με απίθανη αποστολή, εκτός και αν οι σύλλογοι δεν διεκδικήσουν τον τίτλο στα πρωταθλήματα τους. Και αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Το επόμενο ζήτημα αφορά το οικονομικό κομμάτι, αφού η προσθήκη τεσσάρων αγωνιστικών στην Αδριατική Λίγκα σημαίνει αυτομάτως τη διεξαγωγή πολλών επιπλέον αγώνων, κάτι που θα εκτίνασσε το κόστος, ειδικά της διαμονής στην Αθήνα. Η χαμηλότερη εκτίμηση κάνει λόγο για επιπλέον 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ με ακριβής υπολογισμούς το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο. Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση στην Αδριατική Λίγκα, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καλύψει το οικονομικό βάρος από της συμμετοχής του στη διοργάνωση.

Η είσοδος του Ολυμπιακού δεν είναι «τελειωμένη δουλειά»

Τέλος, υπάρχει ένα ζήτημα αναφορικά με την προσέγγιση που θα είχε ο Ολυμπιακός σε κάποια παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας, πριν από σημαντικές αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας. Για έναν σύλλογο με εγγυημένη θέση στην Ευρωλίγκα, ο τίτλος της Αδριατικής δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, επομένως είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς πως οι αναπληρωματικοί παίκτες θα καλύψουν κάποιους αγώνες.

Επιπλέον, η Αδριατική Λίγκα, η οποία δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς λόγω των γεγονότων στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ, θα υποδεχόταν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στις εθνικές λίγκες, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά τα ζητήματα, πιθανότατα η είσοδος του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα δεν είναι μία «τελειωμένη δουλειά»».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play