Ελλάδα

Αθήνα – Λάρισα με τρένο: Το Εξπρές Ιντερσίτι αλλάζει τα ταξίδια (pics)

Αθήνα – Λάρισα με τρένο: Το Εξπρές Ιντερσίτι αλλάζει τα ταξίδια (pics)
Το δρομολόγιο Αθήνα - Λάρισα με τρένο πλέον γίνεται σε μόλις 2 ώρες και 29 λεπτά.

Τα πιο ξεκούραστα και ευχάριστα ταξίδια απολαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι Λαρισαίοι επιβάτες που ταξιδεύουν προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Το δρομολόγιο Αθήνα – Λάρισα πραγματοποιείται σε μόλις 2 ώρες και 29 λεπτά, με το σύγχρονο Εξπρές Ιντερσίτι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε τα δρομολόγιά του από την περασμένη Δευτέρα

Η ταχύτητα και οι ελάχιστες στάσεις είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Τις λίγες ημέρες λειτουργίας του, το τρένο είναι “πιστό” από το ωράριό του. Ξεκινώντας από την Αθήνα το Εξπρές Ιντερσίτι φτάνει στην Λάρισα στις 7:42 και αποχωρεί πέντε λεπτά αργότερα για να συνεχίσει το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη.

Το ταχύτατο τρένο έχει και στάσεις εκτός της Λάρισας, που βρίσκονται στα Παλαιοφάρσαλα και σε Λιανοκλάδι. Η τιμή των εισιτηρίων είναι στα 54.80 ευρώ με επιστροφή για Αθήνα. Υπάρχει δωρεάν ασύρματο δίκτυο μόνο για την πρώτη θέση, ενώ το τρένο διαθέτει ένα σύγχρονο κυλικείο.

Τα νέα δρομολόγια του Εξπρές Ιντερσίτι

Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Τσαλίδης το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τρένων, το οποίο θα διανύει σε:

  • 3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο.
  • 4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22.  Από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15. Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601.

Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά. Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας Εξπρές Ιντερσίτι

Μεταξύ άλλων, το Εξπρές Ιντερσίτι θα διαθέτει:

  • Πρίζα σε κάθε θέση.
  • Υποστηρικτικό προσωπικό on board.
  • WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση. Σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες).
  • Αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ.
  • Δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α’ Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51.
  • Δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α’ Θέσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη.

Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει αμετάβλητη και συγκεκριμένα για το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η πρώτη θέση κοστίζει 55 ευρώ (με 20% έκπτωση για την επιστροφή) και η δεύτερη θέση κοστίζει 45 ευρώ (με έκπτωση 20%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments