Αθλητισμός

ΑΕΚ: «Καρντόσο ο επόμενος προπονητής της», λένε στην Πορτογαλία

ΑΕΚ: «Καρντόσο ο επόμενος προπονητής της», λένε στην Πορτογαλία
Τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μιγκέλ Καρντόσο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της επιβεβαιώνουν πορτογαλικά δημοσιεύματα, που τονίζουν ότι απομένει μόνο η ανακοίνωση.

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, όλα έδειχναν ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Δημήτρης Μελισαννίδης αποφάσισε να «τελειώσει» τον Ισπανό τεχνικό, θεωρώντας πως δεν μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο στην Ένωση. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας άνοιξε το θέμα προπονητή στο πρόσφατο δείπνο που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας. Το τάιμινγκ το δηλώσεων του μόνο τυχαίο δεν ήταν όπως αποδείχθηκε.

Κι αυτό γιατί οι «κιτρινόμαυροι» δούλευαν εδώ και καιρό για να βρουν τον αντικαταστάτη του. Αφού εξέτασαν αρκετές περιπτώσεις τεχνικών από το εξωτερικό, φέρονται να κατέληξαν σε προπονητή από την Ιβηρική. Αυτός είναι ο Μιγκέλ Καρντόσο, που τη φετινή σεζόν βρέθηκε στον πάγκο της Θέλτα. Ο Πορτογάλος τεχνικός βοήθησε την ομάδα της Γαλικίας να παραμείνει στη La Liga, αλλά δεν θα παραμείνει στην Ισπανία.

Επιβεβαιώνουν και οι Πορτογάλοι τη συμφωνία

Τη συμφωνία των δύο πλευρών έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα Πορτογαλικά Μέσα. Συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ από τη χώρα της Ιβηρικής υποστηρίζουν πως «ο πρώην τεχνικός της Ρίο Άβε κατευθύνεται προς την ΑΕΚ». Μάλιστα, αναφέρουν ότι το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις. Τονίζουν, παράλληλα, ότι αυτές είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Χαρακτηριστικά γράφουν οι Πορτογάλοι ότι «Ο Καρντόσο αφού έκανε καλή δουλειά στη Ρίο Άβε, δεν ήταν ευτυχισμένος σε Ναντ και Θέλτα Βίγκο. Τώρα οδεύει προς μία μεγάλη ομάδα της Αθήνας. Η συμφωνία είναι πλήρης και η επισημοποίησή της, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες».

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι ένας προπονητής που του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που κέρδισε τους ανθρώπους της ομάδας που θέλουν να δουν μια πιο θεματική ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Ο 47χρονος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2016, ως βοηθός του Πάολο Φονσέκα στη Σαχτάρ Ντονέτσκ, για να φύγει έναν χρόνο μετά και να γίνει πρώτος προπονητής στη Ρίο Άβε. Εκεί, κόουτσαρε την ομάδα σε 42 παιχνίδια και μεταπήδησε στο γαλλικό πρωτάθλημα, αν κι έμεινε στον πάγκο της Ναντ μόλις για 8 ματς.

Το όνομα του Καρντόσο δεν είναι η πρώτη φορά που «παίζει» στα ρεπορτάζ Ελληνικής ομάδας. Πέρυσι είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και του Ολυμπιακού, προτού συμφωνήσουν με τον Πέδρο Μαρτίνς οι «ερυθρόλευκοι», αλλά τελικά η μοίρα θα τον φέρει στην Ελλάδα, ώστε να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments