Διεθνή

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Άνετη νίκη των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Άνετη νίκη των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία
Τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές 2019 στην Ισπανία δείχνουν μια άνετη νίκη των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ στη σημερινή εκλογική «μάχη».

Σε μια νέα νίκη μετά το θρίαμβο στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Ισπανίας οδηγούνται οι σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ. Κι αυτό γιατί το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις εκλογές 2019 θα έχει μια άνετη επικράτηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με exit poll του Celeste-Tel το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Σάντσεθ εξασφαλίζει ποσοστό 28,4% και 18 έδρες (από 14 που είχε στις ευρωεκλογές του 2014, μπροστά από το Λαϊκό Κόμμα (17,3% και 11 έδρες από 16 που είχε εξασφαλίσει πριν από πέντε χρόνια).

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκαν οι κεντρώοι Ciudadanos με 16% και 9 έδρες (+7 σε σχέση με το 2014), τέταρτοι οι αριστεροί Podemos με 12,4% και 7 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο (από 5 που είχαν στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το ακροδεξιό Vox εξασφαλίζει ποσοστό 6,5% και εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές του (4). Σύμφωνα με το ίδιο exit poll ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν (που ζει στο Βέλγιο) και ο πρώην υπαρχηγός του, ο φυλακισμένος Οριόλ Χουνκέρας αναμένεται να πάρουν μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments