Πολιτική

Υπουργείο εσωτερικών: Πότε θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για τις εκλογές 2019

Υπουργείο εσωτερικών: Πότε θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για τις εκλογές 2019
Μετά τις 21:00 αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για τις εκλογές 2019.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic, μετά τις 21:30 θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν στη δημοσιότητα επίσημα αποτελέσματα σε ένα ασφαλές ποσοστό για για τις εκλογές 2019. Η διαδικασία θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και για τους πολίτες που θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή προκειμένου να μην υποπέσουν σε λάθη και να μην δυσφορούν από το ενδεχόμενο καθυστερήσεων λόγω των πολλών παραβάν και των πολλών ψηφοδελτίων.

Τα αποτελέσματα όλων των αναμετρήσεων αρχικά θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό των περιφερειακών ενοτήτων ξεχωριστά και στη συνέχεια θα δοθούν στα ΜΜΕ, αφού πρώτα κοινοποιηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για τις ευρωεκλογές θα αφορούν ψήφους υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, ενώ στις δημοτικές και τις περιφερειακές η μετάδοση θα αφορούν αποκλειστικά τα αποτελέσματα των συνδυασμών.

Στα ενιαία εκλογικά τμήματα, (χωρίς σήμανση «Α» και «Β»), η σειρά ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει ως εξής:

Στα εκλογικά τμήματα των οποίων η αρίθμηση λήγει σε 1, 4, 7 και 0 θα πρέπει πρώτα να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές.

Στα εκλογικά τμήματα των οποίων η αρίθμηση λήγει σε 2, 5 και 8 οφείλουν να ανακοινώνουν πρώτα τα αποτελέσματα για τις περιφερειακές εκλογές.

Στα εκλογικά τμήματα των οποίων η αρίθμηση λήγει σε 3, 6 και 9 θα πρέπει πρώτα να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές.

Για τα εκλογικά τμήματα με σήμανση «Α» και «Β», η διαδικασία θα είναι διαφορετική…

Για τα εκλογικά τμήματα με διακριτικό «Α»:

Τα εκλογικά τμήματα των οποίων η αρίθμηση λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 και 0 θα πρέπει να ανακοινώσουν πρώτα τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές

Τα εκλογικά τμήματα των οποίων η αρίθμηση λήγει σε 2, 4, 6, και 8 οφείλουν να μεταδώσουν πρώτα τα αποτελέσματα για τις περιφερειακές εκλογές

Τα εκλογικά τμήματα με το διακριτικό «Β» θα πρέπει να ανακοινώσουν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις δημοτικές εκλογές.

Σημαντικός είναι ο ρόλος των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι αμέσως μετά το τέλος της διαλογής των ψήφων, πρέπει να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε αξιωματούχο της περιφερειακής ενότητας ή του δήμου.

Στη συνέχεια οφείλουν να συμπληρώσουν τα ειδικά έντυπα αποτελεσμάτων που θα τους μοιραστούν, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι απαραίτητο να έχουν τη βοήθεια τόσο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών Αρχών.

Διαβάστε Eπίσης

Τσακαλώτος για εκλογές 2019: Είναι νωρίς ακόμη, ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα

Καμμένος για εκλογές 2019: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτόνησε στις Πρέσπες

Περισσότερα