Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά μονός τελικός σε ουδέτερο γήπεδο ή στο εξωτερικό

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά μονός τελικός σε ουδέτερο γήπεδο ή στο εξωτερικό
Μονό τελικό κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο ή ακόμα και στο εξωτερικό, προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ.

Οριστικά μονός θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και ο αγώνας θα διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο ή σε γήπεδο του εξωτερικού, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ, για τη νέα σεζόν. Μάλιστα, η έδρα του τελικού θα αποφασιστεί, αφού πρώτα γίνει γνωστό το ζευγάρι και θα αποφασίζεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Κατά τα λοιπά στο επόμενο κύπελλο θα συμμετέχουν στους δύο πρώτους γύρους 47 ομάδες ως κυπελλούχοι των Ενώσεων. Οι 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα μπουν στη διοργάνωση από την τρίτη φάση και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από την τέταρτη.

Οι εννέα ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, δηλαδή αυτές που δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, θα πάρουν μέρος από την πέμπτη φάση και οι «Ευρωπαίοι» (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αρης, Ατρόμητος) από την έκτη που θα είναι η φάση των 16. Μέχρι εδώ όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί. Μέχρι την τέταρτη φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της πιο αδύναμης, βάσει κατηγορίας, ομάδας και από την πέμπτη και έκτη φάση στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη.

Στη προημιτελική και στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play