Ελλάδα

Δολοφονία Γραικού: “Ελάτε να σας δείξω πού είναι θαμμένος”, είπε ο δολοφόνος στην αστυνομία

Δολοφονία Γραικού: “Ελάτε να σας δείξω πού είναι θαμμένος”, είπε ο δολοφόνος στην αστυνομία
Ο δράστης στη δολοφονία Γραικού «έσπασε» όταν εμφανίστηκαν οι ρόδες του αυτοκινήτου του θύματος που επίσης είχε θάψει στη μονάδα του.

Τρομερά κυνικός και ψύχραιμος ήταν μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους ο καθ’ ομολογίαν δράστης στη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού. Άπαντες στην κοινωνία του Ωραιόκαστρου «πάγωσαν» με την ηρεμία του, με την μικρή κοινωνία να παρακολουθεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια μαζί με το πανελλήνιο όλες τις εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης του 59χρονου επιχειρηματία. Ο δράστης μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν ψύχραιμος. Έσπασε μόλις είδε ότι φαινόντουσαν οι ρόδες του αμαξιού του Γραικού και κατάλαβαν οι αστυνομικοί ότι ανήκει στο θύμα. Και τότε τους είπε «ελάτε να σας δείξω πού είναι θαμμένος ο Γραικός».

Ο 46χρονος έμπορος ο οποίος πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη, για να ετοιμάσει την απολογία του, οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι η ανθρωποκτονία δεν ήταν εκ προθέσεως αλλά εξ’αμελείας. Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάμπης Αποστολίδης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ο βασικός του ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά για θάνατο που προήλθε μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο, από πτώση στο έδαφος, δηλαδή για ανθρωποκτονία εξ`αμελείας».

Ο κ.Αποστολίδης, παρέλαβε χθες την ογκωδέστατη δικογραφία που ξεπερνάει σε ύψος το ένα μέτρο, προκειμένου να εξετάσει την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, έως την απολογία του. Την ίδια στιγμή η οικογένεια του Δημήτρη Γραικού ετοιμάζεται να κηδέψει τον αγαπημένο τους σήμερα Σάββατο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πεντάλοφο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδερφός του Γραικού, Νίκος, από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι ο Δημήτρης είναι θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο.

Δολοφονία Γραικού: Καρέ – καρέ η στιγμή που η ΕΛΑΣ βρίσκει το ΙΧ του (vid)

Η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού συγκλονίζει το πανελλήνιο. Η τελευταία πράξη της δραματικής υπόθεσης παίχτηκε Νοέμβριο του 2016. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής (31/5/19) εκεί συναντήθηκαν ο Δημήτρης Γραικός και ο έμπορος κρεάτων που ομολόγησε ότι τον σκότωσε, ο οποίος σήμερα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Η Ελληνική Αστυνομία έδειξε οπτικό υλικό από τις έρευνες για την εύρεση του αυτοκινήτου του Δημήτρη Γραικού. Η αστυνομία μετά την ομολογία του 46χρονου δράστη, οδηγήθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν θαμμένο το αυτοκίνητο και το θύμα. Μετά από έρευνες και την βοήθεια που είχε από το ΑΠΘ, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην έρευνα, στη περιοχή όπου βρισκόταν θαμμένος ο Γραικός, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός του οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments