Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ προς Βρετανούς: “Αφήστε τις συνομιλίες, εάν δεν σας δώσουν αυτό που θέλετε”

Ντόναλντ Τραμπ προς Βρετανούς: “Αφήστε τις συνομιλίες, εάν δεν σας δώσουν αυτό που θέλετε”
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να δώσει τις συμβουλές του προς τους Βρετανούς, όσον αφορά την εξέλιξη των συνομιλιών για το Brexit.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να εκφέρει την άποψή του σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έδωσε μάλιστα τις συμβουλές του προς τους Βρετανούς, σχετικά με την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η τακτική αυτή, περιλαμβάνει μέχρι και… εγκατάλειψη των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις 39 δισεκατομμύρια λίρες του λογαριασμού διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εγκαταλείψει τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλλες δεν δώσουν στο Λονδίνο αυτό που επιθυμεί.

Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Sun, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Συντηρητικών ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός», είπε χαρακτηριστικά.

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι θα είναι λάθος για τους Συντηρητικούς να μην εμπλέξουν τον Νάιτζελ Φάρατζ στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε το Kόμμα του Brexit στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. “Δεν θα τον φέρουν στις συνομιλίες, αλλά σκεφτείτε πόσο καλό αποτέλεσμα θα είχαν, αν το έκαναν. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

Αναφορικά με τον λογαριασμό διαζυγίου του Brexit, ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας «Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα πλήρωνα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό». Επίσης ανέφερε ότι θα χρειαζόταν να «γνωρίσει» τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν πριν εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να κοινοποιήσουν τις πλέον ευαίσθητες μυστικές πληροφορίες με μια αριστερή κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments