Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Είχα καιρό να κλάψω μετά από αγώνα”

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Είχα καιρό να κλάψω μετά από αγώνα”
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη μεγάλη μάχη με τον Στάνισλας Βαβρίνικα. Τι είπε για την οριακή μπαλιά του Ελβετού στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα από τον Στάνισλας Βαβρίνκα με 3-2 σετ στο Roland Garros, με τον Έλληνα τενίστα στη συνέντευξη Τύπου να τα βάζει με τον εαυτό του για πολλά αβίαστα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της 5άωρης μάχης.  «Ήμουν τόσο κοντά, τόσο κοντά. Του έδωσα την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει, τόσα μπρέικ πόιντς. Τόσα μπρέικ πόιντς… Δεν έπαιξα. Περίμενα κάποιον άλλο να παίξει για μένα. Εγώ δεν έπαιξα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως μετά το τέλος του αγώνα, ήταν τόσο πολύ συναισθηματικά φορτισμένος, που ξέσπασε σε κλάματα: «Αισθάνομαι εξαντλημένος. Ποτέ δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο. Αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος. Έχει περάσει καιρός από τότε που έκλαψα μετά από ματς, ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ ψυχολογικά. Θα προσπαθήσω να μάθω από αυτή την ήττα».

Όσον αφορά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, στην οποία ο Στέφανος αρχικά έδειξε ότι το μπαλάκι ήταν άουτ, μετά το backhand slice του Βαβρίνκα, αλλά ο chair umpire είχε διαφορετική άποψη και έδωσε τον πόντο στον Ελβετό, ο Τσιτσιπάς με καθαρή ματιά πλέον, απάντησε ξεκάθαρα: «Η μπάλα ήταν μέσα». Ερωτηθείς για το αν χρειάζεται να τοποθετηθεί hawk-eye στο χώμα, απάντησε: «ναι, χρειάζεται hawkeye και στο χώμα».

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποθέωση από Βαβρίνκ και ATP

O Σταν Βαβρίνκα δήλωσε μετά την νίκη του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ότι με την συγκλονιστική του εμφάνιση κέρδισε τον σεβασμό όλων και κυρίως του Ελβετού τενίστα. Αρχικά, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: “Νομίζω ότι άξιζε τη νίκη όσο κι εγώ. Ήταν σίγουρα μια σκληρή ήττα για εκείνον, αλλά ήταν μεγάλη μάχη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με ό,τι έκανα σήμερα, με τον τρόπο που πάλεψα για να μείνω μαζί του, παρότι ήμουν κουρασμένος. Η διαφορά ήταν ένα εκατοστό. Θα μπορούσε να κερδίσει, είχε πολλές ευκαιρίες. Αν κέρδιζε, θα ήμουν ευχαριστημένος με τη μάχη που έδωσα. Δυστυχώς για εκείνον κέρδισα και είδαμε ότι το ματς πόιντ ήταν πάνω στη γραμμή. Ξέρουμε ότι θα μπορούσε να ήταν έξω”.

Η αποθέωση, όμως, είχε συνέχεια και στα social media. “Τι μέρα… τι παιχνίδι… τι αντίπαλος… τι ατμόσφαιρα! Το τένις δε γίνεται καλύτερο από αυτό” έγραψε ανεβάζοντας μία φωτογραφία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τέλος του αγώνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ATP η οποία έγραψε: “Βγάζουμε το καπέλο στον Στέφανο Τσιτσιπά που τα εδωσε όλα στο κορτ κόντρα στον Βαβρίνκα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments