Τεχνολογία

Apple: Τέλος για τα iTunes – Έρχονται τρεις νέες υπηρεσίες

Apple: Τέλος για τα iTunes – Έρχονται τρεις νέες υπηρεσίες
Η Apple ανακοίνωσε την αντικατάσταση της εφαρμογής iTunes με τρεις νέες υπηρεσίες.

Έπειτα από 18 χρόνια, η Apple αποφάσισε να ανακοινώσει το τέλος εποχής για τη δημοφιλή υπηρεσία iTunes. Η ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο συνέδριο των developers και ουσιαστικά αποσκοπεί στο να μοιραστούν δια του τρία, οι υπηρεσίες που προσέφεραν τα iTunes. Παράλληλα, από εδώ και στο εξής, οι χρήστες δεν θα υποχρεούνται πια να χρησιμοποιούν το iTunes για να συγχρονίζουν τα iPhones τους με τους υπολογιστές τους.

Στη θέση των iTunes θα μπουν τρεις νέες εφαρμογές, με παροχές υπηρεσιών podcast, τηλεόρασης και φυσικά μουσικής. Οι τρεις καινούργιες εφαρμογές θα περιέχουν μπάρες ρυθμίσεων και καθαρά μενού που θα διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών, σε αντίθεση με το iTunes, που ήταν ολοένα και πιο δύσχρηστο με τα χρόνια.

Πλέον, το  Apple Music θα εστιάζει στην μουσική, προσφέροντας στοχευμένες συστάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών. Αντίστοιχα, το Apple TV θα είναι το όχημα μέσω του οποίου ο αμερικανικός κολοσσός θα προσφέρει τις δικές του τηλεοπτικές παραγωγές.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα iOS 13, iPad OS και MacOS Catalina για τις συσκευές της (iPhones, iPads, Macs, Apple Watches), καθώς και ένα νέο υπολογιστή Mac Pro, με οθόνη ανάλυσης 6Κ, ο οποίος θα βγει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο με αρχική τιμή 6.000 δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες τη νέα δυνατότητα «Sign in with Apple», ώστε -αν θέλουν- να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους Apple, αντί τους λογαριασμούς Google ή Facebook, για να συνδέονται στις διάφορες εφαρμογές, κάτι που -κατά την εταιρεία- θα προστατεύσει καλύτερα τα δεδομένα των χρηστών.

Η εταιρεία αναμένεται να δαπανήσει φέτος περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου που ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί τις ήδη εδραιωμένες στο τηλεοπτικό κοινό υπηρεσίες των Netflix, Hulu και Amazon.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments