Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Στον τελικό του LEN Champions League για δεύτερη σερί χρονιά

Ολυμπιακός: Στον τελικό του LEN Champions League για δεύτερη σερί χρονιά
Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός υπέταξε (ξανά) την πανίσχυρη Προ Ρέκο (12-11) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του LEN Champions League όπου θα υπερασπιστεί το στέμμα του.

Με τον Κώστα Γενηδουνιά να σκοράρει 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη (12-11) κόντρα στην Προ Ρέκο και προκρίθηκε στον τελικό του LEN Champions League για δεύτερη σερί χρονιά. Εκεί θα υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στη Γένοβα κόντρα στους Ιταλούς!

Κόντρα στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, που ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πέρυσι, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου απέδειξαν ξανά ότι δίκαια βρίσκονται στην κορυφή. Με άμυνα για σεμινάριο, με συγκέντρωση ως το τέλος πήραν τη νίκη με 12-11, σε ένα παιχνίδι που ήταν από την αρχή δικό τους. Ο νέος αυτοκράτορας του πόλο, έχει βαλθεί να δημιουργήσει εφιάλτες στους πανίσχυρους Ιταλούς, αποκλείοντας τους στον ημιτελικό του LEN Champions League.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0, όμως ισοφάρισε άμεσα με τον Σκουμπάκη και προηγήθηκε με 1-4, με σκόρερ τους Μπούσλιε, Κάκαρη και Γενηδουνιά. Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με σημαντικό προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (3-5) και τους Ιταλούς να σκοράρουν μόνο στον παίκτη παραπάνω και με πέναλτι. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, το σκορ έγινε 7-4 και 8-5 με την Ρέκο να προσπαθεί απλώς, να μην… χάσει το τρένο. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Πειραιά μπροστά με δύο τέρματα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν στην αντεπίθεση των Ιταλών που ισοφάρισαν σε 8-8, πήραν εκ νέου προβάδισμα με τρία γκολ, κι έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το 9-8 έγινε με τρομερό γυριστό του Ομπράντοβιτς και λίγο αργότερα οι Γούνας και Μυλωνάκης έκαναν το 11-8 που ήταν το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Ακόμα κι όταν οι Ιταλοί έφεραν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα (11-11), ο Πάβιτς ήταν παρών και ο Γενηδουνιάς με γκολ 38 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, «έγραψε» το τελικό 12-11!

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1

Προ Ρέκο: Ταμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Μπούκιτς 2, Ντόμπουντ 1, Βελότο, Αϊκάρντι 1, Ετσενίκε 1, Ριγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς 3, Κέις, Μπίγιατς

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments