Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να πάνε στις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019: Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να πάνε στις εξετάσεις
Κάποιοι μαθητές δεν μπόρεσαν να δώσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις γιατί οι εργοδότες δεν τους έδωσαν άδεια.

Οι Πανελλήνιες 2019 έχουν ήδη ξεκινήσει για τους μαθητές όλης της χώρας. Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχει ηλικία. Υπάρχουν αρκετοί που παρά τα χρόνια τους επιλέγουν να δώσουν εξετάσεις για να κάνουν, έστω και με καθυστέρηση, το όνειρο τους πραγματικότητα. Αυτή την επιθυμία δεν την συμμερίζονται ορισμένοι εργοδότες στα Χανιά της Κρήτης. Στη συγκεκριμένη καταγγελία προχώρησε ο λυκειάρχης του εσπερινού λυκείου της περιοχής.

Ο λυκειάρχης ανέφερε ότι τέσσερις μαθητές δεν μπόρεσαν να γράψουν γιατί δεν εξασφάλισαν σχετική άδεια από τους εργοδότες τους. Εκτός από τα αφεντικά, αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοι των υποψηφίων που δεν δέχτηκαν να τους βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.  Όπως κατήγγειλε η Ευαγγελία Σαρρή στην ανάρτησή της, τέσσερις μαθητές δεν μπόρεσαν να αλλάξουν βάρδια και μοιραία αναγκάστηκαν να χάσουν τις πανελλήνιες!

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα (σ.σ. χθες) μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι’ αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!», έγραψε στο Facebook.

Λίγο αργότερα η Κυρία Σαρρή μίλησε στο zarpanews.gr και εξέφρασε τη θλίψη της μόλις ενημερώθηκε ότι δεν μπόρεσαν οι μαθητές να πάνε στην πρεμιέρα των πανελλαδικών. «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι’ αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν, φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα (σ.σ. χθες) θα τα κατάφερναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους», είπε.

Οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να δώσουν πανελλήνιες είναι άνθρωποι περίπου 40 ετών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση. Άνθρωποι που πήγαιναν σχολείο στα Χανιά παρ’ ό,τι ζούσαν εκτός της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments