Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά καίει δάσος στη Δυτική Αχαΐα

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά καίει δάσος στη Δυτική Αχαΐα
Φωτιά τώρα σε δάσος στη Δυτική Αχαΐα. Στην περιοχή βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην Δυτική Αχαΐα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:35 το μεσημέρι της Δευτέρας. Η εστία της φωτιάς βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Λαρισού του δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Στην περιοχή βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ έχει δοθεί εντολή απογείωσης σε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Φωτιά: Κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Δευτέρα, 10 Ιουνίου, προβλέπεται μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2), σε ορισμένες περιοχές.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments