Κόσμος

Γαλλία: Ομηρία σε φυλακή υψίστης ασφαλείας

Γαλλία: Ομηρία σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, υπό ομηρία βρίσκονται δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Γαλλία

Κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πόλη Condé-sur-Sarthe της Γαλλίας. Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, υπό ομηρία βρίσκονται δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στις αρχές Μαρτίου ένας κρατούμενος στην ίδια φυλακή, επιτέθηκε σε δύο σωφρονιστικούς φύλακες, σύμφωνα με τη γαλλική Διεύθυνση Διαχείρισης Φυλακών, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί το κατά πόσο πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο κρατούμενος ζητάει τη μεταγωγή του από το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την έκτη ομηρία που πραγματοποιεί. Ο 35χρονος κρατούμενος εκτίει ποινή για υποθέσεις ληστείας, βιασμού και ανθρωποκτονίας κρατουμένου εντός της φυλακής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ήδη ανταποκριθεί στο περιστατικό, ενεργοποιώντας τη μονάδα – κρίσης και σύμφωνα με τη Le Figaro, το περιστατικό ξεκίνησε μεταξύ 18:30 και 19:00, τοπική ώρα, κατά το βραδινό γεύμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play