Διεθνή

Κόλπος του Ομάν: Ανησυχία στο Λονδίνο για τις επιθέσεις

Κόλπος του Ομάν: Ανησυχία στο Λονδίνο για τις επιθέσεις
«Μας ανησυχούν βαθιά πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ. Είμαστε σε επαφή με τοπικές αρχές και εταίρους στην περιοχή», δήλωσε βρετανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος για το επεισόδιο στον Κόλπο του Ομάν.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως την ανησυχούν βαθιά οι πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ. Ναυτιλιακές εταιρείες και πηγές δήλωσαν πως δύο πετρελαιοφόρα επλήγησαν στον κόλπο του Ομάν και τα πληρώματα απομακρύνθηκαν, έναν μήνα έπειτα από παρόμοιο επεισόδιο κατά το οποίο τέσσερα δεξαμενόπλοια είχαν πληγεί στην περιοχή.

«Μας ανησυχούν βαθιά πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ. Είμαστε σε επαφή με τοπικές αρχές και εταίρους στην περιοχή», δήλωσε βρετανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κόλπος του Ομάν: Το χρονικό

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρείχε σήμερα βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν. «Έχουμε ενημερωθεί για την πιθανολογούμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 πμ τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 07:00 πμ», δήλωσε ο Τζόσουα Φρέι του Πέμπτου Στόλου.

Τα δύο δεξαμενόπλοια επλήγησαν κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Πρόκειται για τον πορθμό ανάμεσα στον κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, ένα θαλάσσιο πέρασμα μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το «Front Altair» βυθίστηκε μερικές ώρες μετά την εκκένωσή του, εκπρόσωπος της Frontline, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του, διαψεύδει αυτήν την είδηση. «Υπάρχουν εικόνες από ένα πλοίο διάσωσης που βρίσκεται πλησίον του τάνκερ, και το πλοίο δεν έχει βυθιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, επικαλούμενος της τελευταίες πληροφορίες από την εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου (International Tanker Management).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments