Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Κόλπος του Ομάν: Άλμα των τιμών του πετρελαίου μετά το επεισόδιο
Κόλπος του Ομάν: Άλμα των τιμών του πετρελαίου μετά το επεισόδιο | Pagenews.gr
Pagenews Team

Άλμα σχεδόν 3% σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών συναλλαγών, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για την κατάσταση στον Κόλπο του Ομάν έπειτα από δύο «σήματα κινδύνου» προερχόμενα από πετρελαιοφόρα που φέρεται ότι έγιναν στόχοι μιας «επίθεσης», σύμφωνα με τον 5ο Στόλο των ΗΠΑ. Γύρω στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), το βαρέλι του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση τον Αύγουστο κατέγραφε αύξηση κατά 1,70 δολάριο (2,83%) στα 61,67 δολάρια. Η τιμή για το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI) για παράδοση τον Ιούλιο σημείωνε αύξηση κατά 1,38 δολάριο (2,70%) στα 52,52 δολάρια.

Παγκόσμιος συναγερμός για το επεισόδιο στον Κόλπο του Ομάν

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό ποιες χώρες εμπλέκονται στο επεισόδιο. Αξιωματούχος του λιμένος Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι ένα άτομο που έχει γνώση των εξελίξεων είπε ότι έχει πιάσει φωτιά το τάνκερ Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ, που είχε φορτώσει 75.000 τόνους νάφθας από το Αμπού Ντάμπι προτού αποπλεύσει, ενώ πριν από λίγο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε στον Κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εφημερίδα E24 το τάνκερ ιδιοκτησίας της νορβηγικής Frontline Ltd. χτυπήθηκε από τορπίλες. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και η ναυτιλιακή εφημερίδα Tradewinds, επικαλούμενη εταιρικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Ετικέτες: 
2019