Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία

Πανελλήνιες 2019: Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία
Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα που έπεσαν στις Πανελλήνιες 2019 στο μάθημα της χημείας είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίστηκαν σήμερα με τους μαθητές των γενικών λυκείων να εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές οικονομικής θεωρίας. Η ΟΕΦΕ αναφέρει ότι θα θέματα που έπεσαν στο μάθημα της Χημείας είναι από τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας. “Οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέρειες της θεωρίας. Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου”, αναφέρει.

Στη συνέχεια η ΟΕΦΕ αναφέρει ότι τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν σαφώς διατυπωμένα και κλιμακούμενης δυσκολίας. «Απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας ασκήσεων. Είναι απαιτητικά ως προς το χρόνο και απευθύνονται σε καλά πρετοιμασμένους μαθητές που έχουν εμπεδώσει την ύλη η οποία καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου. Το επίπεδο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς».

Τέλος, για το μάθημα των λατινικών, η ΟΕΦΕ υποστηρίζει πως τα θέματα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Παράλληλα τονίζει ότι ένα κείμενο που ζητήθηκε να μεταφραστεί είχε πέσει και στις περσινές εξετάσεις. “Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν προκάλεσε καμία δυσκολία. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο σύνολο των ασκήσεων του συντακτικού εξετάστηκαν μονομερώς και τμηματικά ορισμένα συντακτικά φαινόμενα. Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν”.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ήταν ήταν η προτελευταία ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Απομένει μόνο ένα μάθημα, αυτό της  της Βιολογίας (μάθημα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments