Video

Εθνική Ελλάδος: O άνθρωπος πίσω από την μασκότ του Ευρωμπάσκετ ’87

Εθνική Ελλάδος: O άνθρωπος πίσω από την μασκότ του Ευρωμπάσκετ ’87
Η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε σαν σήμερα το πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ, αλλά λίγοι ξέρουν ποιος ευθύνεται για την μασκότ της διοργάνωσης.

Το 1987 είναι μια χρονολογία που δεν θα ξεχάσει κανένας Έλληνας. Συγκεκριμένα σαν σήμερα 14/6 η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ που έγινε στην Αθήνα. Η νίκη ήρθε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση και νίκη με 103-101 στην παράταση. Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα μέχρι τότε και θα παραμείνει μέχρι το 2004, όταν η εθνική ομάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ήταν μάλιστα μία νίκη που ήρθε την στιγμή που η εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια είχε συνεχείς αποτυχίες.

Η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και απέσπασε θετικά σχόλια από την ομοσπονδία.  Κάτι που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη του κόσμου ήταν ο πελαργός που αποτέλεσε την μασκότ. Το όνομα της ήταν “Ολύμπιος” και λίγοι γνωρίζουν ποιος ήταν ο δημιουργός του. Αυτός είναι ο Γιάννης Γεωργαρίου που σχεδίασε και έκανε το animation για τον θρυλικό πελαργό.

Στην συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησε ένας χρήστης του Twitter. Συγκεκριμένα ο λογαριασμός @theiosthanassis  ανέβασε το σχετικό βίντεο και το συνόδευσε με την εξής λεζάντα:

Μέρα που είναι, ας θυμηθούμε έναν αφανή ήρωα. Τον άνθρωπο που έχτισε την οπτική ταυτότητα του #Eurobasket87 και σπάνια του δίνονται τα ανάλογα εύσημα. Ο Γιάννης Γεωργαρίου, λοιπόν, σχεδίασε και έκανε το animation για τον θρυλικό πελαργό “Ολύμπιος”, τη μασκότ των αγώνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments