Αθλητισμός

Λούκας Λεκαβίτσιους: Τέλος από τον Παναθηναϊκό και επιστροφή στη Ζαλγκίρις (pic)

Λούκας Λεκαβίτσιους: Τέλος από τον Παναθηναϊκό και επιστροφή στη Ζαλγκίρις (pic)
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους άφησε την Αθήνα και επέστρεψε στο Κάουνας, έπειτα από δύο σεζόν παρουσίας με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους αποχαιρέτισε τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στους… πράσινους του Κάουνας. Ο 25χρονος Λιθουανός γκαρντ έμεινε ελεύθερος καθώς εξέπνευσε η οψιόν του +1 που είχε ενεργοποιηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι από τους “πράσινους”. Ο “Λέκα” ήρθε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017 ως back-up του Καλάθη, ωστόσο ο εν λόγω ρόλος δεν κάλυψε απόλυτα τα “θέλω” των Πασκουάλ και Πιτίνο.

Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος και αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά και του έδωσε προ διετίας την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή για τους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου καλαθοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 1+1.

Η αποχώρηση του Λεκαβίτσιους ήταν η πρώτη επίσημη στους νταμπλούχους Ελλάδος για το φετινό καλοκαίρι. Πλην του “Λέκα”, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και ο Κιθ Λάνγκφορντ, που με τις δηλώσεις του έχει καταστήσει σαφές πως αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέρασε μία ευτυχισμένη χρονιά στην Αθήνα, κατακτώντας δύο τίτλους, ωστόσο -όπως ανέφερε- θέλει να βρει μια ομάδα η οποία θα του δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων στο παρκέ.

Οι υπόλοιπες αποχωρήσεις αλλά και οι ενδεχόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, θα ξεκαθαρίσουν όταν έρθει η απάντηση του Ρικ Πιτίνο.

Οι “πράσινοι” περιμένουν να μάθουν την τελική απόφαση του Αμερικανού κόουτς, ο οποίος εντός της εβδομάδας θα απαντήσει είτε θετικά, είτε αρνητικά στην πρόταση των νταμπλούχων Ελλάδος για ανανέωση της συνεργασίας τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments