Διεθνή

Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέρκελ: Έτρεμε στην υποδοχή του Ουκρανού προέδρου (vid)

Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέρκελ: Έτρεμε στην υποδοχή του Ουκρανού προέδρου (vid)
Η Άνγκελα Μέρκελ έτρεμε σύγκορμη κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Ουκρανού προέδρου. Η εξήγηση που έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ και η αντίδρασή της προκάλεσαν παγκόσμια ανησυχία. Η Γερμανίδα καγκελάριος άρχισε να τρέμει ολόκληρη κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι τη στιγμή που, δίχως πρότερο σημάδι, η Μέρκελ άρχισε να τρέμει σύγκορμη, με τον τηλεοπτικό φακό να “πιάνει” την εν λόγω σκηνή, η οποία έγινε παγκοσμίως viral.

Το τρέμουλο άρχισε κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού εθνικού ύμνου, με την Άνγκελα Μέρκελ να ανησυχεί άπαντες για λίγα δευτερόλεπτα. Η ίδια φαίνεται να προσπαθεί να κρατηθεί όσο πιο ακίνητη γίνεται, αλλά το σώμα της την προδίδει. Έσφιξε τα χείλη της και σήκωσε τα χέρια της, σε μια προσπάθεια να συνέλθει.

Η Ανγκέλα Μέρκελ και το τρέμουλο

Η εξήγηση της Μέρκελ για το περιστατικό

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, η Μέρκελ και ο Ζελένσκι προχώρησαν κανονικά εντός της καγκελαρίας. Μετά τη συνάντησή τους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Γερμανίδα πολιτικός αναφέρθηκε στο εν λόγω γεγονός. Μάλιστα, δεν δίστασε να αποδώσει το τρέμουλο στην έλλειψη νερού:

«Στο μεταξύ, ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά», είπε γελώντας η καγκελάριος της Γερμανίας. Αλλά και ο Ζελένσκι προσπάθησε να ελαφρύνει το κλίμα σχολιάζοντας: «Στεκόμουν δίπλα της και πιστέψτε με ήμουν ασφαλής».

Πάντως, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Μέρκελ τρέμει υπό παρόμοιες συνθήκες, κάτω από τον ήλιο. Αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ξανασυμβεί αυτό, το δημοσίευμα σημειώνει ότι και τότε η καγκελάριος το είχε αποδώσει στο γεγονός ότι δεν είχε πιει αρκετό νερό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments