Διεθνή

Σεισμός: 12 νεκροί και 134 τραυματίες στην Κίνα

Σεισμός: 12 νεκροί και 134 τραυματίες στην Κίνα
Ισχυρός σεισμός στην Κίνα που αφήνει νεκρούς και τραυματίες. Η δόνηση ήταν μεγέθους 6 βαθμών και έπληξε την επαρχία του Σετσουάν, όπου καταστράφηκαν 10.000 κατοικίες

Ισχυρός σεισμός έπληξε τη επαρχία του Σετσουάν στην Κίνα. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 134 τραυματίστηκαν ενώ υπάρχουν και αρκετοί αγνοούμενοι, γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Η δόνηση μεγέθους 6 βαθμών Ρίχτερ ήταν πολύ ισχυρή προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Ηδη, όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς πάνω από 10.000 κατοικίες στη μεγαλούπολη Γιμπίν, ενώ περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εκτοπιστούν εξαιτίας του σεισμού.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στις περιοχές που επλήγησαν και βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, έξω από την αστική ζώνη της Γιμπίν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Όλα τα θύματα καταγράφηκαν στα προάστια Τσανγκνίνγκ και Γκονγκσιάν, σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλέστηκε το πρακτορείο. Συνολικά πάνω από 100.000 άνθρωποι χαρακτηρίζονται «σεισμοπαθείς» από τις αρχές στη Σετσουάν.

Ο σεισμός έγινε περί τις 22:55 τοπική ώρα [17:55 ώρα Ελλάδας] σε μικρό εστιακό βάθος, 16 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της Κίνας. Ακολουθήθηκε από μια σειρά περίπου εξήντα μετασεισμικών δονήσεων, η ισχυρότερη από τις οποίες ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ισχυρούς σεισμούς που είναι εγκατεστημένο στη Γιμπίν ήχησε μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν γίνει η δόνηση, κατά το Νέα Κίνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ακόμη και μια προειδοποίηση μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί ο σεισμός μπορεί να μειώσει κατά 14% τον αριθμό των θυμάτων των σεισμών.

Η Σετσουάν πλήττεται συχνά από σεισμούς. Το 2008, πολύ ισχυρή δόνηση 7,9 βαθμών άφησε πίσω της 87.000 νεκρούς και αγνοούμενους, κατά τον επίσημο απολογισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments