Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Τα φαβορί για τον πράσινο πάγκο

Παναθηναϊκός: Τα φαβορί για τον πράσινο πάγκο
Ο Παναθηναϊκός έχει βγει ήδη στην αγορά για να βρει τον νέο προπονητή της ομάδας.

Ο Ρικ Πιτίνο γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2019, ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, και μέσα σε λίγες ώρες έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για τον διάδοχό του Αμερικανού στην τεχνική ηγεσία των “Πρασίνων”. Οι διοικούντες στο Τριφύλλι δουλεύουν πυρετωδώς καθώς θέλουν άμεσα να κλείσει το θέμα προπονητή για να ξεκινήσει η ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Στους έξι μήνες που έμεινε στην Ελλάδα και στον πάγκο του Τριφυλλιού, ο Πιτίνο φρόντισε να χαρίσει το double στην ομάδα του, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι άλλαξε το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να φτάσει στα playoffs της EuroLeague, όπου διεκδίκησε την είσοδο στο Final 4.

Από την πρώτη στιγμή της είδησης του “όχι” του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, ο πρώτος προπονητής που “ακούστηκε” ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. Οι περισσότεροι θεωρούν ιδανική τη λύση αυτή, λόγω της προηγούμενη θητείας τους στον Παναθηναϊκού (2012-2014, 2016), του συναισθηματικού δεσίματος με το Τριφύλλι και της γνώσης τους τόσο για την ελληνική πραγματικότητα όσο και για την Euroleague.

Ακόμη μία αντίστοιχη περίπτωση είναι και εκείνη τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είναι πιθανότατα η καλύτερη λύση για το τώρα και το αύριο του Παναθηναϊκού. Ο Λιθουανός είναι αδιαμφισβήτητα το επόμενο «μεγάλο» όνομα της ευρωπαϊκής προπονητικής. Αν κατάφερνε ο Παναθηναϊκός να αποσπάσει το “ναι” του Γιασικεβίτσιους για την τεχνική ηγεσία θα έκανε το μπαμ στην Ευρώπη.

Επίσης έχουν ακουστεί ονόματα όπως ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι, ο Χουάν Πλάθα, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς και ο Πέδρο Μαρτίνεθ. Τέτοιοι προπονητές  έχουν αμέτρητες παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, έχοντας περάσει από σημαντικούς συλλόγους, και γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει “Euroleague”. Ένα τέτοιο όνομα θα σήμανε την «επανεκκίνηση» της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να βρεθεί ξανά στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού να έρθει από τα «σπλάχνα» της ομάδας. Ο Γιώργος Βόβορας ήταν βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη (2012-2014, 2016), και το τελευταίο εξάμηνο ήταν βοηθός του Ρικ Πιτίνο. Γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2019/20.

Ακόμη μία τέτοια περίπτωση είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποία φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού για 19 χρόνια (1990-2009). Έχει αποτελεί τον team manager της ομάδας και όταν η ομάδα τον χρειάστηκε, έκατσε στον πάγκο της και τα κατάφερε περίφημα, κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013 – 2014.

Τέλος, το μυαλό, έστω δύσκολα, θα μπορούσε να πάει και σε πρόσωπα που θα αποτελούσαν τον ορισμό της έκπληξης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ελεύθερος, μετά την απόλυσή του από τη Χίμκι και παρότι έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, προπονητικά είναι «μέγεθος» που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments