Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: “Φεύγει σαν φίλος”, ανέφερε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ρικ Πιτίνο: “Φεύγει σαν φίλος”, ανέφερε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το τέλος της συνεργασίας της με τον Ρικ Πιτίνο.

Ο Ρικ Πιτίνο έφυγε για τις ΗΠΑ και δεν θα επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα. Τουλάχιστον για να συνεχίσει την πορεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.  Ο Αμερικανός κόουτς ζήτησε διορία μέχρι την Παρασκευή 21/6 για να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του και χθες, ανακοίνωσε μέσω Twitter το φινάλε με τους νταμπλούχους Ελλάδος. Πλέον, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητά νέο προπονητή, ο οποίος θα κληθεί να αντικαταστήσει τον πολύπειρο 67χρονο κόουτς.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση για το φινάλε της συνεργασίας της με τον Πιτίνο. Οι “πράσινοι” ευχαρίστησαν τον Αμερικανό κόουτς για την προσφορά του, τονίζοντας ότι από τον πάγκο της ομάδας πέρασε ακόμη μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι ο Πιτίνο φεύγει σαν φίλος και ως τέτοιος θα λογίζεται από την “πράσινη” οικογένεια.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να “σφραγίσει” την εποχή Πιτίνο στον Παναθηναϊκό και παράλληλα να αναδείξει ότι οι λόγοι που ώθησαν τον Αμερικανό να πει το “όχι” στο τριφύλλι δεν ήταν οικονομικής φύσεως. Αντίθετα, σύμφωνα με τα όσα γράφονται και λέγονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο hall of famer coach ψάχνει ίσως μια τελευταία ευκαιρία στο ΝΒΑ, είτε ως προπονητής, είτε ως βοηθός, είτε ως σύμβουλος.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον Πιτίνο

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ευχαριστεί από καρδιάς τον κ. Ρικ Πιτίνο για την εξαιρετική συνεργασία και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ζωής και της καριέρας του. Πρόκειται για μια ακόμα σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού που αποτέλεσε μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού, για έναν σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή, ο οποίος τίμησε με την παρουσία το ελληνικό και κατ’ επέκταση το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Αμερικάνος Hall Of Famer φεύγει σαν φίλος και φίλος θα παραμείνει για πάντα. Σε ευχαριστούμε για όλα, coach!

Μετά τον Πιτίνο… ποιος;

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτισε τον Ρικ Πιτίνο και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στην εύρεση του αντικαταστάτη του Αμερικανού στον πράσινο πάγκο. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν φαίνεται, εκ πρώτης, έχουν πολλές επιλογές, καθώς ονόματα όπως οι Ιτούδης, Σάρας Γιασικεβίτσιους, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κοκόσκοφ έχουν συμφωνίες σε ισχύ με τις ομάδες τους και δύσκολα θα τις “σπάσουν”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, πιο κοντά στον ορίζοντα διαφαίνεται η επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο έμπειρος Έλληνας κόουτς έκανε μια εξαιρετική σεζόν με το νεοφώτιστο Περιστέρι και δεν αποκλείεται να επιστρέψει για τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ, ως μια έτοιμη και δοκιμασμένη λύση. Οι επόμενες ημέρες θα φανερώσουν αρκετά…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments