Ελλάδα

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
Το "πόρισμα" που έβγαλαν τα μερομήνια για τον καιρό που θα κάνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τα μερομήνια είναι μια μέθοδος που χάνεται στα βάθη των χρόνων. Αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της λαϊκής… προγνωστικής μεθόδου, η οποία εξετάζει τον καιρό στο εγγύς μέλλον, μετρώντας τις συνθήκες που επικρατούν στην αντίστοιχη ημέρα των αρχών κάθε μήνα. Ο λαός περιμένει τον Αύγουστο και τις πρώτες δώδεκα ημέρες του συγκεκριμένου μήνα, ώστε να αντιστοιχίσει τις καιρικές συνθήκες με τους μήνες του επόμενου χρόνου.

Φυσικά, μια τέτοια μέθοδος δεν τυγχάνει αποδοχής από τους μετεωρολόγους και τους επιστήμονες, ωστόσο λαμβάνει ανταπόκρισης από τον απλό λαό που πολλές φορές βρίσκει κοινά σημεία στις προβλέψεις του με την πραγματικότητα. Ας πάμε σιγά σιγά να δούμε τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον καιρό του καλοκαιριού και συγκεκριμένα για το τι θα αντιμετωπίσουμε από τα τέλη του Ιούνη μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Γενικά, τα μερομήνια προβλέπουν ότι ως συνολική εικόνα θα έχουμε ζέστη και θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Κι αν δεν έχουμε δει τη συγκεκριμένη εικόνα μέχρι τώρα, αρκεί να σημειώσουμε ότι για το διάστημα που διανύουμε μέχρι τις 24 του μηνός, θα υπάρξει περίοδος αστάθειας με έντονες μπόρες κατά περιόδους και πτώση της θερμοκρασίας. Στη συνέχεια όμως, το σκηνικό αλλάζει και η ζέστη επανέρχεται.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος, σύμφωνα πάντα με τα μερομήνια θα έχει δύο “όψεις”. Στο πρώτο του μισό θα επικρατεί ζέστη, στα όρια του καύσωνα, ωστόσο στη συνέχεια το σκηνικό θα αλλάξει. Η αστάθεια θα επικρατήσει και ιδιαίτερα στο διάστημα 21 με 26 Ιουλίου, θα δούμε πολλές μπόρες και καταιγίδες ανά την επικράτεια. Στο τέλος του μήνα θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μελτέμια (27 – 31/7).

Αύγουστος

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού θα μπει με άστατο καιρό, ιδίως στις πρώτες ημέρες του. Τα μελτέμια θα επιστρέψουν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, για να ακολουθήσει ένας δυνατός καύσωνας για το κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου. Σύμφωνα με τα μερομήνια, από τις 15 Αυγούστου μέχρι το τέλος του μήνα, με εξαίρεση το τριήμερο 25-27 του μηνός, θα έχουμε ζέστη. Στο προαναφερθέν τριήμερο, ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει προσωρινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments