Ελλάδα

Φωτιά στο Λαγονήσι: Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια

Φωτιά στο Λαγονήσι: Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια
Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 76χρονου άνδρα που κατηγορείται ότι ευθύνεται για τη φωτιά στο Λαγονήσι, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λαγονήσι προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Οι εικόνες από το σημείο έκαναν τον γύρο των social media και ανέδειξαν το πύρινο μέτωπο, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και έδρασαν ακόμη και προληπτικά, εκκενώνοντας ένα κομμάτι του οικισμού, ούτως ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο.

Λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς κι αφού όλα έδειχναν ότι είχαν τεθεί υπό έλεγχο, έγινε γνωστή η προσαγωγή ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, έχοντας εγκαύματα στα χέρια του. Σήμερα, Κυριακή, γνωστοποιήθηκε ότι η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο άνδρας, ηλικίας 76 ετών, αντιμετωπίζει  την κατηγορία πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια για αγροτική – δασική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πυροσβεστική, ο 76χρονος εκτελούσε γεωργικές εργασίες. Συγκεκριμένα, βρισκόταν στα μελίσσια του τα οποία κάπνιζε με ειδικό φλόγιστρο. Το εργαλείο αυτό φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά, που όμως αντιμετωπίστηκε γρήγορα και δεν έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Για τον ηλικιωμένο άνδρα που αντιμετωπίζει την κατηγορία πρόκλησης εμπρησμού, σχηματίστηκε δικογραφία, με τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να έχει λάβει τη σχετική ενημέρωση.

Το χρονικό της φωτιάς στο Λαγονήσι και η αντιμετώπισή της

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν να εκδηλώνεται πυρκαγιά στη θέση “Σπέριζα” στα Καλύβια Θορικού, στο ύψος του Λαγονησίου. Η πυροσβεστική μετέβη άμεσα στο σημείο, ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά, η οποία έδειχνε να εξαπλώνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς συγκεντρώθηκαν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Η διαδικασία της κατάσβεσης άρχισε άμεσα, με τη φωτιά να καίει για ώρα τη χαμηλή βλάστηση της περιοχής αλλά και ελάχιστα πεύκα. Μάλιστα, από τις πρώτες ενημερώσεις της, η πυροσβεστική τόνισε ότι δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος εξάπλωσης σε κατοικημένη περιοχή.

Πάντως, για την αποφυγή κάθε ρίσκου, οι τοπικές Αρχές έλαβαν μέτρα. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, έδωσε εντολή εκκένωσης μερικών οικημάτων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο, καθαρά για προληπτικούς λόγους. Λίγες ώρες αργότερα, κατά τις 3 το μεσημέρι, η φωτιά βρισκόταν υπό έλεγχο, εξαλείφοντας κάθε ανησυχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments