Ελλάδα

Λαγονήσι: Ελεγχόμενη πλέον η φωτιά – Προσήχθη ένας άνδρας

Λαγονήσι: Ελεγχόμενη πλέον η φωτιά – Προσήχθη ένας άνδρας
Καλύτερη είναι η εικόνα της κατάστασης στο Λαγονήσι, με την πυροσβεστική να έχει περιορίσει το πύρινο μέτωπο. Καταθέτει στις Αρχές ένας άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με εγκαύματα.

Υποχωρεί η ανησυχία των πυροσβεστών για τη φωτιά στο Λαγονήσι. Τα τελευταία νέα από την περιοχή αναφέρουν ότι τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στο Λαγονήσι και τα Καλύβια. Η φωτιά έκαιγε για ώρα χαμηλή βλάστηση, ωστόσο η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής, που επιχειρεί με 11 οχήματα, 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, βοήθησαν στο να μην πάρει διαστάσεις.

Ο Δήμος Σαρωνικού αντέδρασε έγκαιρα και εκκένωσε μερικά οικήματα τα οποία βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου μαινόταν η πυρκαγιά. Παράλληλα, προληπτικά μέτρα έχουν παρθεί και από την τροχαία, που πήρε απόφαση για εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

Καταθέτει ένας άνδρας για τη φωτιά

Κατάθεση για την πυρκαγιά στο Λαγονήσι αναμένεται να δώσει στις αρχές ένας άνδρας, ο οποίος έχει μεταφερθεί με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας. Ο άνδρας, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας τραυματισμένος από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φέρεται να κάπνιζε τα μελίσσια του στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν καταστεί σταφές έχει κάποια εμπλοκή με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Φωτιά στο Λαγονήσι: Το χρονικό της πυρκαγιάς

Φωτιά μεγάλης έκτασης ξέσπασε στο Λαγονήσι το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή μετέβη άμεσα ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσει την πυρκαγιά. Συγκεκριμένα στο σημείο βρέθηκαν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Το πύρινο μέτωπο βρέθηκα ανάμεσα στο Λαγονήσι και τα Καλύβια. Για αρκετή ώρα έκαψε χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα. Οι άνθρωποι της πυροσβεστικής τόνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί σε κατοικημένες περιοχές. Λίγη ώρα αργότερα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, διέταξε την εκκένωση μερικών οικημάτων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments