Αθλητισμός

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή – Πάει για προπονήσεις στη Μακάμπι

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή – Πάει για προπονήσεις στη Μακάμπι
Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Ο έμπειρος σέντερ κυνηγά την επιστροφή του στα παρκέ, παίρνοντας απόφαση να πάει στο Ισραήλ για προπονήσεις με τη Μακάμπι.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Κάποτε, θεωρούταν το μεγάλο “στοίχημα” του ελληνικού μπάσκετ. Το ύψος του, η σωματοδομή του και το ταλέντο του τον είχαν κατατάξει στα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος. Η παρουσία του στο Μουντομπάσκετ του 2006 και δη η εμφάνισή του κόντρα στον Χάουαρντ και τους υπόλοιπους ψηλούς των ΗΠΑ στην τεράστια νίκη της Σαϊτάμα, έδωσε την ελπίδα πως κάποτε θα τον δούμε στο ΝΒΑ. Μάλιστα, είχε και το παρατσούκλι “Baby Shaq”, καθώς έμοιαζε στο στυλ παιχνιδιού με τον μυθικό Σακίλ Ο’ Νιλ.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης παλεύει να ξαναβρεί τον -μπασκετικό- εαυτό του. Στα 34 του, ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής έχει δώσει άπειρες μάχες με σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και τις διακυμάνσεις στο βάρος του, οι οποίες -κατά πολλούς- του στέρησαν μια σπουδαία καριέρα. Η τελευταία του εμφάνιση τη σεζόν 2017-18 με τα Τρίκαλα ήταν αποκαρδιωτική και αρκετοί θεώρησαν πως δεν θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως, ο “Big Sofo” είχε άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του sdna.gr, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επιθυμεί να κυνηγήσει ξανά την ευκαιρία του στο επαγγελματικό μπάσκετ. Τον τελευταίο καιρό προπονείται ατομικά ούτως ώστε να βρει μέρος της χαμένης φόρμας του. Μάλιστα, ο ίδιος αναμένεται να ταξιδέψει στο Ισραήλ ώστε να λάβει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ομάδας που κάποτε φόρεσε τη φανέλα της και που εδώ και λίγους μήνες έχει ως προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Εκεί, ο Sofo ελπίζει να βρει ένα περιβάλλον που θα του δώσει την απαραίτητη ψυχολογική και κυρίως τεχνική καθοδήγηση, ώστε να βρει ένα καλό συμβόλαιο σε επαγγελματική ομάδα στο εξωτερικό ή την Ελλάδα.

Στα 34 του έχει ακόμη να προσφέρει, αν όχι στο top επίπεδο, αλλά σε μια αξιόλογη κλίμακα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Σοφοκλής θα κάνει την προσπάθειά του, ελπίζοντας ότι η παρουσία του εκεί θα τον οδηγήσει αλλού.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1985 στο Τίκο του Καμερούν από Έλληνα πατέρα και Καμερουνέζα μητέρα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή, έκανε ένα πέρασμα από την ιταλική Καντού, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη (Άρης) καταλήγοντας στον Ολυμπιακό.

Έμεινε στον Πειραιά για πέντε σεζόν, έως το 2010, όπου πήρε μεταγραφή για τη Μακάμπι. Ακολούθησε μία σεζόν στον Παναθηναϊκό, αλλά και η επιστροφή στο Τελ Αβίβ, ένα σύντομο πέρασμα στον Ερυθρό Αστέρα αλλά και δύο σεζόν με τον Απόλλωνα Πάτρας και τα Τρίκαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments