Αθλητισμός

Μπάμπης Χολίδης: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της πάλης

Μπάμπης Χολίδης: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της πάλης
Μπάμπης Χολίδης: Θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός από την απώλεια του Ολυμπιονίκη της πάλης, Μπάμπη Χολίδη.

Μπάμπης Χολίδης: Ο Ολυμπιονίκης της πάλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών σκορπίζοντας τη θλίψη στους ανθρώπους της ελληνικής πάλης αλλά και όλου του ελληνικού αθλητισμού. Ο Μπάμπης Χολίδης είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες και του 1988 στη Σεούλ. Μαζί με τον Πέτρο Γαλακτόπουλο, αποτελούσαν τις μεγαλύτερες μορφές της πάλης στην εποχή μας. Μάλιστα το κλειστό γυμναστήριο Αχαρνών έχει πάρει εδώ και χρόνια το όνομα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπάμπης Χολίδης πήγαινε την κόρη του σε μάθημα χορού, όταν ένιωσε μια έντονη δυσφορία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά στη διαδρομή απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μπάμπης Χολίδης είχε γεννηθεί στο Καζακστάν το 1956 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πάλη το 1968, σε ηλικία 12 ετών. Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ (1976), της Μόσχας (1980), του Λος Άντζελες (1984) και της Σεούλ (1988) και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ελληνορωμαϊκή πάλη και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Από το 1998 μέχρι και το 2000 υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών μαζί με τον Δημήτρη Θανόπουλο και τον Αριστείδη Γρηγοράκη

Ο σύλλογος του ήταν ο Άτλας Καλλιθέας από όπου ξεκίνησε και έφτασε στην κορυφή.

Εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1978, 1986) και 2ος στο Ευρωπαϊκό (1983, 1986) και 3ος στην ίδια διοργάνωση το 1976. Έγραψε ιστορία στην κατηγορία των 57κ. Ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού και βοηθούσε πάντα τη νέα γενιά. Υπηρετούσε για χρόνια στην ΕΛΑΣ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments