Αθλητισμός

Ντάγκλας Αουγκούστο: Έκλεισε και έρχεται στον ΠΑΟΚ

Ντάγκλας Αουγκούστο: Έκλεισε και έρχεται στον ΠΑΟΚ
Ντάγκλας Αουγκούστο: ΠΑΟΚ και Κορίνθιανς συμφώνησαν στα τέσσερα εκατομμύρια και ο Βραζιλιάνος μπαίνει στο αεροπλάνο και έρχεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ντάγκλας Αουγκούστο: Ο Γιώργος Σαββίδης το προανήγγειλε και ο Βραζιλιάνος έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να γίνει παίκτης του ΠΑΟΚ. Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας μετέδιδαν τη νύχτα ότι η συμφωνία μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Κορίνθιανς είναι πλέον δεδομένη και το ποστάρισμα του Σαββίδη στο Instagram δικαιώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal έκλεισε στα πέντε εκατομμύρια ευρώ και ο Βραζιλιάνος αναμένεται την Πέμπτη στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να… μεγαλώσει τη βραζιλιάνικη παροικία στους πρωταθλητές.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής:

  • τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τον ΠΑΟΚ στην Κορίνθιανς
  •  διατήρηση του 15% των δικαιωμάτων του παίκτη στη βραζιλιάνικη ομάδα

Την Πέμπτη αναμένεται να πάρει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά την συμφωνία του με τους νταμπλούχους Ελλάδος και να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Η είδηση, πάντως, “έσκασε” ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας. Κάτι που ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθεί από πλευράς ΠΑΟΚ, λόγω της διαφοράς ώρας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Αν και από νωρίς χθες το απόγευμα η υπόθεση είχε μπει στην τελική ευθεία και όλα δείχνουν ότι είναι κλεισμένο το θέμα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα Μέσα που είχαν αποκαλύψει την είδηση της μεταγραφής, είχαν και την συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά και τις λεπτομέρειες του θέματος. Με τη μεταγραφή του Αουγκούστο γίνεται πραγματικότητα και η θέληση του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε τοποθετήσει τον παίκτη πολύ ψηλά στη μεταγραφική του λίστα.

Ντάγκλας Αουγκούστο: Ποιος είναι

H Κορίνθιανς αγόρασε πέρσι το 100% των δικαιωμάτων του καταβάλλοντας 1,2 εκατ. ευρώ στη Φλουμινένσε, ενώ τώρα προσανατολίζεται να διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό (15%) για μελλοντική πώλησή του. Με τη φανέλα της Κορίνθιανς, ο Ντάγκλας έπαιξε μόλις 22 αγώνες και πέτυχε ένα γκολ. Υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καρίγιε είχε μόλις μια παρουσία σ’ ένα φιλικό προετοιμασίας εναντίον της Σάντος πριν δοθεί δανεικός στην Μπαία, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί σε συνολικά 30 αγώνες και να γίνει βασικός στην ενδεκάδα της.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έρχεται με πολλά παιχνίδια στα πόδια του, με αγωνιστικό ρυθμό καθώς έπαιζε μέχρι και τις 13 Ιουνίου επίσημα ματς με την Μπαία.

Προηγουμένως στη Φλουμινένσε, από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών, αγωνίστηκε σε 57 παιχνίδια, ενώ πρόλαβε στα πρώτα του βήματα από την U20 της «Φλου» στην πρώτη ομάδα, το καλοκαίρι του 2015, να συνυπάρξει στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια με τον μεγάλο Ροναλντίνιο.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 έκανε το ντεμπούτο του, παίζοντας ως αλλαγή για έντεκα λεπτά, στο κλασικό ντέρμπι εναντίον της Φλαμένγκο και τέσσερις μέρες αργότερα ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Κοριτίμπα σε ηλικία 18 ετών και 7 μηνών.

Οι εμφανίσεις του με τη Φλουμινένσε έφερε την κλήση του στις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας παίζοντας μέχρι και την U20, όπου συνυπήρξε με τον Λέο Ζαμπά σ’ ένα τουρνουά το 2016 στη Βόρεια Κορέα τον Μάιο του 2016. Για τον παίκτη, μάλιστα, είχε ακουστεί πως είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Γιουβέντους. Για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό το γεγονός ότι είναι κάτω των 23 ετών (γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου του 1997) οπότε δεν πιάνει θέση ξένου, καθώς με τη δική του παρουσία η βραζιλιάνικη παροικία της Τούμπας θα ανέρχεται πλέον στους έξι (Μάτος, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Ενρίκε, Ροντρίγκο, Ντάγκλας) ποδοσφαιριστές από τη χώρα της σάμπα και του καφέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments