Ελλάδα

Απεργία ΠΝΟ: Αναστολή της 24ωρης απεργίας επιθυμούν οι ακτοπλόοι (pic)

Απεργία ΠΝΟ: Αναστολή της 24ωρης απεργίας επιθυμούν οι ακτοπλόοι (pic)
Απεργία ΠΝΟ: «Εκφράζουμε τη μεγάλη έκπληξή μας για τη μη αποδοχή της πρότασής μας, αλλά και για την προκήρυξη απεργίας εν μέσω τουριστικής περιόδου» αναφέρει η η ανακοίνωση του ο ΣΕΕΝ.

Απεργία ΠΝΟ: Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) απηύθυνε έκκληση προς τη διοίκηση της ΠΝΟ να αναστείλει την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του πως: «Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Ο ΣΕΕΝ αναφέρει ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια με σημαντική περαιτέρω αύξηση μετά την 1/1/2020, λόγω του νέου τύπου περιβαλλοντικού καυσίμου, ενώ τονίζει ότι πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις με την ΠΝΟ και δεν υπήρξε καμία κωλυσιεργία εκ μέρους μας.

«Τα θέματα που αφορούν τη ναυτεργασία και τη στελέχωση των πλοίων δεν είναι θέματα τα οποία έχει αρμοδιότητα να επιλύσει ο Σύνδεσμός μας, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δεδομένου ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος της Ελληνικής Ναυτιλίας» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι εκφράζοντας την έκπληξη τους για τη μη αποδοχή της πρότασής αλλά και για την προκήρυξη απεργίας εν μέσω τουριστικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία.

ΠΝΟ: Ο ΣΕΕΝ ακολουθεί τακτική κωλισιεργίας

«Ο ΣΕΕΝ, ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ καλεί επίσης τον ΣEΕΝ και τις λοιπές εφοπλιστικές οργανώσεις να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες ναυτεργάτες, οι οποίοι όπως αναφέρει με ιδρώτα, αίμα και μόχθο αλλά και ακατάπαυστη εργασία στα πλοία κάτω από εξοντωτικά ωράρια, συνεισφέρουν καθοριστικά στην διατήρηση του ζωτικού για την οικονομία της χώρας μας πυλώνα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Απεργία ΠΝΟ: Η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την 24ωρη κινητοποίηση

“Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση και συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα, να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στην εφοπλιστική αδιαλλαξία, να προειδοποιήσουμε την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά την 7 Ιούλη ότι αγώνας, θα συνεχιστεί για τα δικαιώματα μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας”

Να αγωνιστούμε για:

  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία.
  • Κατάργηση του ν. 4150/2013, οι οργανικές συνθέσεις να καθορίζονται με βάση το ΠΔ 177/74 και τις σύγχρονες ανάγκες, να καθιερωθούν διπλά πληρώματα όπου τα δρομολόγια των πλοίων δεν παρέχουν τις απαιτούμενες ελάχιστες ώρες ανάπαυσης των πληρωμάτων.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν. 4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments