Πως Να

Πως να βοηθήσετε στη διεκδίκηση ενός Όσκαρ για την Ελλάδα

Πως να βοηθήσετε στη διεκδίκηση ενός Όσκαρ για την Ελλάδα
Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε στη διεκδίκηση ενός Όσκαρ για την Ελλάδα στη 92η διοργάνωση βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η τελετή των βραβείων Όσκαρ είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός κάθε χρονιάς. Άλλωστε εκεί βραβεύονται οι καλύτεροι στο είδος τους. Με ανακοίνωση του το το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην επιλογή του κινηματογραφικού έργου, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα για το Διεθνές Βραβείο Ταινίας Μεγάλου Μήκους στην 92η τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για το πως να βοηθήσετε στη διεκδίκηση ενός Όσκαρ για την Ελλάδα

Η Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου / Τμήμα Κινηματογραφίας & Οπτικοακουστικών Μέσων του ΥΠΠΟΑ καλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής του κινηματογραφικού έργου, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 92η διοργάνωση βραβείων OSCAR, για το Διεθνές Βραβείο Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, και τα κριτήρια που θέτει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αφορούν δύο ενότητες: τον Ορισμό και την Επιλεξιμότητα.

Συγκεκριμένα:

1. Ορισμός: Ως διεθνής ορίζεται η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους (με διάρκεια μεγαλύτερη των 40 λεπτών), της οποίας η παραγωγή λαμβάνει χώρα εκτός των ΗΠΑ και η γλώσσα των διαλόγων της δεν είναι κατά κύριο λόγο και κατά το μεγαλύτερο μέρος η αγγλική. Επιτρέπονται ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες ντοκιμαντέρ.

2. Επιλεξιμότητα: Η κινηματογραφική ταινία η οποία υποβάλλεται, πρέπει να έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά όχι νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου 2018 και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και να προβάλλεται για τουλάχιστον επτά διαδοχικές ημέρες σε εμπορική κινηματογραφική αίθουσα, αποφέροντας έσοδα για τον παραγωγό και τον αιθουσάρχη. Επίσης:

  • Η κινηματογραφική ταινία πρέπει να διαφημίζεται και να προωθείται κατά την κυκλοφορία της στις αίθουσες, με τρόπο που θεωρείται συνηθισμένος στις πρακτικές διανομής ταινιών μεγάλου μήκους. Δεν απαιτείται διανομή της ταινίας στις ΗΠΑ.
  • Ταινίες οι οποίες, σε οποιαδήποτε έκδοση, θα τύχουν προβολής ή διανομής νωρίτερα της πρώτης, επίσημης προβολής ή διανομής σε εμπορική κινηματογραφική αίθουσα, δεν θα είναι επιλέξιμες για το βραβείο της Ακαδημίας. Το είδος προβολής ή διανομής που καθιστά την εκάστοτε κινηματογραφική ταινία ακατάλληλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: καλωδιακή τηλεόραση, υπηρεσίες Pay per View / Video on Demand, διανομή DVD, διανομή από αεροπορική εταιρεία με σκοπό την προβολή εν πτήσει, μετάδοση μέσω διαδικτύου.
  • Η γλώσσα των αυθεντικών διαλόγων της κινηματογραφικής ταινίας θα πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο και κατά το μεγαλύτερο μέρος διαφορετική από την αγγλική. Απαιτούνται ακριβείς, ευανάγνωστοι υπότιτλοι στην αγγλική γλώσσα.
  • Ο δημιουργικός έλεγχος της κινηματογραφικής ταινίας που υποβάλλεται θα πρέπει, πιστοποιημένα, να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των πολιτών ή των κατοίκων της χώρας, η οποία την υποβάλλει.
  • Τον τελικό λόγο όσον αφορά στο σύνολο των ερωτημάτων δικαιώματος συμμετοχής και τήρησης κανονισμών έχει η Εκτελεστική Επιτροπή του βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν οι τεχνικές προδιαγραφές επιλεξιμότητας. (περισσότερα www.oscars.org​ – AWARDS – OSCARS – RULES & ELIGIBILITY – COMPLETE RULES – RULE THIRTEEN – B. ELIGIBILITY.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής

Προκειμένου η συμμετοχή να είναι έγκυρη κι ολοκληρωμένη, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση του παραγωγού με πρωτότυπη υπογραφή, με τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ακριβή τίτλο της ταινίας, διάρκεια και είδος (μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινία κινουμένων σχεδίων, όλα διάρκειας άνω των 40 λεπτών)
  • Συνημμένο Πιστοποιητικό Ελληνικότητας (το οποίο εκδίδεται, μετά από σχετική αίτηση, από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) καθώς και στοιχεία των συντελεστών
  • Παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η πρώτη, επίσημη διανομή της ταινίας έγινε για επτά διαδοχικές μέρες σε αίθουσα εμπορικού κινηματογράφου με εισιτήριο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ αποστείλουν e-mail στις εξής δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] και [email protected] ενώ η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019. Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης υποψηφιότητας, θ’ ακολουθήσει ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments