Αθλητισμός

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Βρίσκεται στο στόχαστρο του Ιωνικού Νίκαιας

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Βρίσκεται στο στόχαστρο του Ιωνικού Νίκαιας
Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Ο Ιωνικός Νίκαιας ετοιμάζεται να δώσει την ευκαιρία στον διεθνή σέντερ να επιστρέψει στα παρκέ.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Ο Ιωνικός Νίκαιας επέστρεψε στην Basket League μετά από 32 ολόκληρα χρόνια και ήδη ετοιμάζει μεγάλες κινήσεις. Μια από αυτές έχει να κάνει με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, στον οποίο η ομάδα της Νίκαιας προσφέρει την ευκαιρία να επιστρέψει στα παρκέ. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 6 Ιανουαρίου 2018, έχοντας με την φανέλα των Τρικάλων 6 πόντους σε 9 λεπτά συμμετοχής στην ήττα της τότε ομάδας του με 76-86 από το Ρέθυμνο. Αυτή μάλιστα ήταν και η μοναδική συμμετοχή του τη σεζόν 2017/18, ενώ από τότε δεν έχει ξαναπατήσει το παρκέ για χάρη κάποιας ομάδας.

Το έκανε, όμως, στο “GalisBasketball 3on3” στην Ρόδο, δείχνοντας μάλιστα να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού εδώ και καιρό κάνει ατομικές προπονήσεις ετοιμάζοντας την επιστροφή του. Στη Ρόδο ήταν που τον πλησίασαν και οι άνθρωποι του Ιωνικού Νίκαιας, συζητώντας μαζί του σε πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Sdna», οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει και ο Σχορτσανίτης θα κάνει προετοιμασία υπό τον Στέργιο Κουφό με τους Νικαιώτες και αν πείσει ότι μπορεί να προσφέρει στην προσπάθεια τους στην Basket League, τότε θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ιωνικός Νίκαιας έχει ήδη ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας με τον Φώτη Βασιλόπουλο και τον Νίκο Λιακόπουλο, καθώς και την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Μάριο Μπατή, Βαγγέλη Καράμπουλα, Σωτήρη Κατούφα και Χρήστο Πετροδημόπουλο, ενώ έχει δώσει και τα χέρια με τον Τζαμάλ Τζόουνς.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Ήταν ήδη έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή

Κάποτε, θεωρούταν το μεγάλο «στοίχημα» του ελληνικού μπάσκετ. Το ύψος του, η σωματοδομή του και το ταλέντο του τον είχαν κατατάξει στα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος. Η παρουσία του στο Μουντομπάσκετ του 2006 και δη η εμφάνισή του κόντρα στον Χάουαρντ και τους υπόλοιπους ψηλούς των ΗΠΑ στην τεράστια νίκη της Σαϊτάμα, έδωσε την ελπίδα πως κάποτε θα τον δούμε στο ΝΒΑ. Μάλιστα, είχε και το παρατσούκλι «Baby Shaq», καθώς έμοιαζε στο στυλ παιχνιδιού με τον μυθικό Σακίλ Ο’ Νιλ.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης παλεύει να ξαναβρεί τον -μπασκετικό- εαυτό του. Στα 34 του, ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής έχει δώσει άπειρες μάχες με σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και τις διακυμάνσεις στο βάρος του, οι οποίες -κατά πολλούς- του στέρησαν μια σπουδαία καριέρα. Η τελευταία του εμφάνιση τη σεζόν 2017-18 με τα Τρίκαλα ήταν αποκαρδιωτική και αρκετοί θεώρησαν πως δεν θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως, ο «Big Sofo» είχε άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν μερικές ημέρες το δημοσίευμα του sdna.gr, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επιθυμεί να κυνηγήσει ξανά την ευκαιρία του στο επαγγελματικό μπάσκετ. Τον τελευταίο καιρό προπονείται ατομικά ούτως ώστε να βρει μέρος της χαμένης φόρμας του. Μάλιστα, ο ίδιος αναμένεται να ταξιδέψει στο Ισραήλ ώστε να λάβει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ομάδας που κάποτε φόρεσε τη φανέλα της και που εδώ και λίγους μήνες έχει ως προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο εν τέλει φαίνεται πως δεν ισχύει, εφόσον ο ίδιος συμφώνησε με τον Ιωνικό Νίκαιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments