Διεθνή

Τυνησία επίθεση: Βομβιστές αυτοκτονίας “χτύπησαν” στην Τύνιδα – Νεκρός ένας αστυνομικός (vids)

Τυνησία επίθεση: Βομβιστές αυτοκτονίας “χτύπησαν” στην Τύνιδα – Νεκρός ένας αστυνομικός (vids)
Τυνησία επίθεση: Ο ένας ανατινάχθηκε δίπλα σε ένα περιπολικό στο κέντρο της πόλης, ενώ ο άλλος κοντά σε στρατόπεδο της εθνοφρουράς.

Τυνησία επίθεση: Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το πρωί της Πέμπτης (27/6/19) την πρωτεύουσα της Τυνησίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένας καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στη Γαλλική πρεσβεία. Ένας δεύτερος καμικάζι λέγεται ότι διαφεύγει της σύλληψης μετά την έκρηξη σε κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας περίπου 130 μέτρα από την πρεσβεία της Γαλλίας και μερικές εκατοντάδες μέτρα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα όχημα της αστυνομίας κι ότι υπάρχουν «πολλά θύματα», ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε πως έχουν τραυματισθεί τρεις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Τουλάχιστον ένας από τους καμικάζι είναι νεκρός, σύμφωνα με το Anadolu. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ανθρώπινα μέλη βρίσκονται διάσπαρτα στο οδόστρωμα γύρω από ένα όχημα της αστυνομίας στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, την κύρια αρτηρία της πρωτεύουσας.

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε και δεύτερη έκρηξη, αυτή τη φορά παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της Τύνιδας, κοντά σε αρχηγείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή Αλ Γκορτζάνι. Συνολικά οι τραυματίες στις δύο επιθέσεις φθάνουν τους εννέα. Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό απέκλεισαν τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Τυνησία επίθεση: Άγνωστο ποιοι κρύβονται πίσω από τις εκρήξεις

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και στην αιχμή της τουριστικής σεζόν στη διάρκεια της οποίας η Τυνησία ελπίζει να υποδεχθεί αριθμό ρεκόρ επισκεπτών. Η Τυνησία, ή κοινώς Τούνεζι, (Αραβικά: تونس), (Τούνις ή και «Ιφρικιγιέ») και επίσημα: Δημοκρατία της Τυνησίας (الجمهرية التونسية), (Αλ Τζούμχουριγι-ατ Τούνισγια) είναι μια χώρα στις μεσογειακές ακτές της Βόρειας Αφρικής. Είναι το μικρότερο και πιο ανατολικό από τα κράτη που εκτείνονται κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά.

Το 40% της χώρας καταλαμβάνει η έρημος Σαχάρα και το υπόλοιπο περιλαμβάνει γόνιμα εδάφη και προσβάσιμες ακτές. Η γεωγραφία της χώρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στους αρχαίους χρόνους, αρχικά με την Καρχηδόνα, πόλη των Φοινίκων, και αργότερα ως αφρικανική επαρχία, καθώς αποτελούσε το σιτοβολώνα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

  • Δείτε πλάνα από το σημείο της έκρηξης: εδώ

Στην Τυνησία έχουν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις

Ήταν το 2017 όταν σημειώθηκε πολύνεκρη επίθεση στην Τυνησία, σε θέρετρο παραθεριστών, όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι. Την ευθύνη για το διπλό εκείνο χτύπημα είχε αναλάβει το ISIS, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο δικαστήριο καταδίκασε επτά άτομα σε ισόβια. Επίσης, τον Νοέμβριο του 2017 ένας ισλαμιστής είχε μαχαιρώσει δύο αστυνομικούς, κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments